Zprávy

Zuken aktualizuje návrhové prostředí PCB na úrovni systému CR-8000

Zuken-CR-8000-2018

Zaměření společnosti CR-8000 2018 je podle firmy umožněno předběžné načtení konstrukčních omezení a specifikací k tvorbě návrhu spolu s možností umístění a směrování pro fyzické uspořádání.

"Díky inteligentním aplikacím, které sdružují design procesů, je kontrola dodržování návrhů desek plošných spojů technickými a výrobními specifikacemi kritickou aktivitou v pokročilém návrhu desek plošných spojů", řekl vedoucí strategický pracovník Zuken Humair Mandavia. "Zuken poskytuje inteligentnější a automatizované funkce, které jsou nezbytné pro řízení specifikace a komunikace omezení a pokynů."

Přední naplnění záměru návrhu od Design Gateway až po Design Force bylo dosaženo přidáním jednotného prohlížeče omezení pro obě aplikace - umožnění hardwarovým inženýrům přiřadit šablony topologie, modifikovat diferenciální signály a přiřadit k jednotlivým signálům třídy průchodnosti.

Zuken-CR-8000-2018-tracksPomocí editoru zásobníku pravidel během fáze návrhu obvodu mohou hardwarové inženýři nyní načíst návrhové pravidla, které zahrnují rozdělovače párů směrování a šířky směrovací šířky přímo z knihovny návrhových pravidel do jejich schémat. Zde mohou modifikovat a přiřadit vybraná pravidla pro ovládání cross talk a diferenciálních párů.

Zuken-CR-8000-2018Vylepšený prohlížeč komponent umožňuje spravovat varianty komponent ve schématu a přidělit je do uživatelsky přívětivé tabulky.

Manuální směrování je podporováno funkcí automatického dokončení a trasy a návrháři mají také možnost hledat cesty v různých vrstvách při automatickém vkládání průhledů.

Nová funkce směrování sběrnic umožňuje vykreslit cesty pro více sítí, které mají být vedeny přes husté oblasti. "Další výhodou je směrování jednotlivých signálů na správnou délku signálu podle předem zavedených omezení hardwarového inženýra, aby bylo dosaženo časového posunu a rozpočtů," uvedla firma. Pokud jsou vyžadovány úpravy plně umístěných a směrových desek, funkce automatické zpětné trasy umožňuje spojeným kolíkům komponent zůstat spojena s operací přesměrování během procesu přesunu.

Automatické šití průchodů v nalitých vodivých oblastech lze specifikovat pomocí vnitřního prostoru on-line, obvodového obrysu nebo jak uvnitř, tak po obvodu.

Konstrukce pro výrobu (DFM) byla zdokonalena tak, aby zahrnovala kontroly pro nevodivé předměty, jako jsou silikonové a montážní výkresy umístěné referenční označení. Kontrola konstrukčního pravidla zajistí, aby označení označení součásti bylo uvedeno ve stejném pořadí jako součásti pro přesnost vizuální kontroly.

Podrobnosti jsou zde.