Zprávy

Velký systém rychlého uchycení ve Velké Británii přidává inteligentní monitorování k substationům sítě

42Technology-FuseOhm_condition_monitoring

Značkový FuseOhm je samospouštěný datalogger, který nabízí měření v reálném čase a záznam proudů (1A - 1000A), napětí, fázový úhel a místní teplotu. Rozptýlení energie je <6W.

Snímání je odporové a založené na existujícím duševním vlastnictví firmy "Triple Ohm".

Data mohou být zaznamenána po dobu jednoho roku a lze je extrahovat pomocí karty microSD nebo volitelně: Ethernet nebo rádiové spojení.

Záměrem je, aby si provozovatelé distribučních sítí (PDS) mohli instalovat zařízení pro nepřetržité monitorování sekundárních elektrických rozvoden a přispět ke snížení údržby.

Ve fotce jsou FuseOhms oranžové části (dva namontované), které byly instalovány odstraněním pojistky, instalací FuseOhm a opětovnou instalací pojistky na FuseOhm.

"Adaptéry se po několika sekundách dostanou do stávajících pojistkových skříní tak, aby mohl být celý monitorovací systém plně instalován v typické rozvodné stanici, která obsahuje několik desítek pojistek během několika minut," tvrdí firma.

42Technology-FuseOhm_PNDC_test-units

Ukázalo se, že FuseOhm je odolný vůči poruchám, stejně jako zbývajícím přesným teplotním a jiným okolním podmínkám.

42 Technologie hledá obchodní partnery, kteří pomohou přinést systém na trh, a řekl: "Systém je nyní připraven k rozsáhlejším průmyslovým zkouškám, ačkoli bude zapotřebí nějaké práce k dokončení funkcí pro připojení k datům pro splnění specifických požadavků na PDS nebo sítě konfigurace. "

Dvě granty byly poskytnuty společností Innovate UK, aby pomohly s vývojem FuseOhm: ocenění Phase One, které bylo oznámeno v listopadu roku 2016, aby pomohlo financovat počáteční práci konzultanta na vývoji obchodního případu; pak druhý grant do šesti měsíců pro další vývoj systému, zkoušky v terénu a komercializaci.