Zprávy

Rozsah Tektronix má čtyři kanály o frekvenci 8GHz, každý s 25G vzorky / s

Tektronix-6-Series

"Například mohou být současně sledovány a analyzovány hodiny DDR3 a tři DDR3 datové kanály, což snižuje čas potřebný k úplné charakterizaci návrhu pomocí nástroje, který sdílí vzorkovací systémy mezi jednotlivými kanály," uvedla firma.

Rodina je řada 6 a je dodávána v podobě analogových a "MSO" (smíšených signálních osciloskopů) s přidanými digitálními vstupy.

Horké na léčení minulého roku řady 5 (maximální šířka pásma 2GHz), řady 6 sdílejí stejné podvozky a verze MSO také sdílejí vstupy "FlexChannel", které umožňují vstupní zásuvce pouze v závislosti na připojené sondě, kanál nebo osm digitálních kanálů. Dokonce i se všemi čtyřmi vstupy, které jsou společně použity pro poskytování 32 digitálních kanálů, řekl mluvčí Tektronixu Lee Morgan Electronics Weekly, 25Gsample / s je udržováno ve všech 32 kanálech, pokud se sonda dokáže vypořádat - TLP058 je logická sonda, která mění jeden vstup FlexChannel na osm digitálních vstupů . - pro některé další sondy přejděte dolů.

Při připojených analogových sondách je nominální rozlišení 8 bitů pro 25Gsample / s a ​​12bitů pro 12,5Gsample / s. Digitální post-zpracování může zvýšit až na 16bit na 200MHz.

Testování pro stanovení ENOB - efektivního počtu bitů - při plné rychlosti bylo stále probíhalo, když EW před dvěma týdny promluvil s Morganem.

Náhodný zvuk je chvályhodný: 165μV (1,66% plný rozsah) při 8GHz při nastavení 1mV / dělení a 60μV (0,6%) na 1GHz - to pochází z nového předzosilňovači asic TEK061.

"Moderní embedded designy vyžadují čisté, přesně řízené napájecí zdroje pro napájení zařízení ASIC a FPGA," řekl Tektronix. "Řada 6 umožňuje návrhářům porozumět vysokofrekvenčním vlivům na silových kolejnicích."

Displej je na kapacitním multidotykovém displeji o kapacitě 15,6 palců s příkazy včetně pinch-zoom.

K dispozici je celá řada možností a upgradů (včetně šířky pásma) pro nižší členy série.

K dispozici je libovolný generátor funkcí, DVM, počítadlo spouštěcích frekvencí, různé dekodéry datové sběrnice a operační systém Windows 10.

Pro ty, kteří jsou obeznámeni s původními možnostmi dekódování datové sběrnice řady 5, pro Tektronix Series 5 a 6 byly přidány: CAN FD, MIL-STD-1553, ARINC429 a SENT sběrnice, testování kompatibility pro Automotive Ethernet a USB 2.0 a větší výkon analytické nástroje.

Navíc pro obě série existuje nástroj nazvaný Visual Trigger a možnost SPMI sériového spouštění, dekódování a vyhledávání, sběrnice MIPI správy napájení.

Sondy

Chcete-li se vyrovnat s vysokou šířkou pásma, je zde několik sond.

Tektronix-TDP770x-scope-probeTDP7700 (na obrázku, bez špičky) je série sond TriMode, která mohou provádět měření signálu s jedním koncem, diferenciálním nebo běžným režimem bez pohybu nebo výměny sond. K dispozici jsou verze s šířkou pásma 4, 6 nebo 8GHz. Mají aktivní pufry na špičce sondy a mají různé mechanické možnosti připojení špičky sondy, včetně špiček pro spárování.

  • 4GHz TDP7704
  • 6GHz TDP7706
  • 8GHz TDP7708

TAP4000 aktivní 4GHz aktivní sonda, 4V vstup.

TDP4000 diferenciální sonda 4GHz, vstup +/- 2V.