Zprávy

Supercaps používané v UPS Powerbox 2,5kW

Supercaps used in Powerbox 2.5kW UPS

S-Cap Boost je určen pro průmyslové a lékařské aplikace, které nabízejí "řešení pro výrobce zařízení vyžadující vysokou energetickou špičku pro krátkodobé nebo nouzové zálohování v aplikacích, kde v důsledku bezpečnostních předpisů nejsou povoleny lithium-iontové nebo kyselé baterie" , uvedla firma a vysvětlila: "kritické aplikace pracující v nepřátelském nebo omezeném prostředí jsou přísně regulovány z hlediska chemických a jiných nebezpečných rizik, které omezují nebo zakazují určitý typ baterií. Z bezpečnostních důvodů musí být tyto aplikace dostatečně dlouhé na to, aby mohly spustit poplachy a bezpečnostní vypnutí. "

Příklad 2U, 29F-54V-60A, integruje 22 supercaps a může dodat plný výkon na 5s nebo polovinu výkonu po dobu 30s.

Pro optimalizaci nabíjení je k dispozici interní DC-DC převodník s aktivním vybíjením a vybíjením článků, sledováním stavu buněk a alarmy pro vysoké napětí článků, nízké napětí článků, napětí a teplotu nulových článků - s digitálním ovládáním a sledováním alternativních možností.

Firma nabízí kapacity od několika délek až po 200F pro obecné aplikace, ale až do velikosti kontejneru pro velké systémy. Kondenzátory mohou dosahovat 500 000 až 20 000 000 cyklů, což znamená, že tato technologie je důležitá pro aplikace vyžadující velké množství nabíjecích a vybíjecích cyklů s vysokou energií, jako jsou průmyslové nebo lékařské lasery, posilovače elektrických motorů nebo rentgenové emise.