Zprávy

Ochrana USB3.2 SuperSpeed ​​a USB Type-C

Nexperia-USB-C-3.2-protection

"Nový standard USB3.2 zavádí na vstupy Rx volitelný kondenzátor, takže společnost Nexperia uvádí do provozu dvě skupiny zařízení, která poskytuje vysokou odolnost proti přepětí pro umístění mezi konektorem a kondenzátorem a druhá s nízkým spouštěcím napětím pro umístění mezi kondenzátorem a systémovým čipem, "říká firma, která volá zařízení TrEOS.

Na základě aktivní křemík řízené rektifikace zařízení kombinují kapacitu až 0,1pF s dynamickým upínacím odporem až 0,1 Ω a vysokou robustností proti přepětí a ESD pulsům - až 20A 8/20 μs.

Doba zapnutí je věrohodná 500ps a zařízení může odolat až 30kV kontaktnímu výboji, "překračující IEC 61000-4-2, úroveň 4", řekla Nexperia.

Zařízení pro aplikace, u nichž je ochrana před kondenzátorem k dispozici, jsou pro impulzní špičky 9,5, 15 a 20A pro 8/20 podmínek IEC61000-4-5, které firma tvrdí jako nejdůležitější.

Zařízení TrEOS pro použití po kondenzátoru mají spouštěcí napětí (Vt1) až 4,3 V - funkce také relevantní pro rozhraní typu USB typu A a MicroUSB.

"Možnosti nabídky USB Type-C a USB Power Delivery jsou velmi atraktivní," řekl produktový manažer společnosti Nexperia Stefan Seider. "Aby bylo zajištěno, že koncoví zákazníci budou moci využívat datové rychlosti až do 20Gbit / s a ​​až do 100W nabíjení, společnost Nexperia nabízí ochranu TrEOS, která podporuje každou strategii ochrany kolem kondenzátoru USB3.2 Rx."

Mezi možnostmi balení je 0603 DSN0603-2 (SOD962-2) - vybrána pro nedostatek propojovacích vodičů, aby eliminovala potenciální poruchový režim a udržovala nízkou indukčnost pro rychlou reakci. "Tento balíček je velmi populární pro mobilní a výpočetní aplikace," uvedla firma.