Zprávy

Vícezónový uzel Bluetooth 5 pro vývoj aplikace IoT

RoKi-IoT-sensor-node

Na palubě:

  • Tříosý akcelerometr
  • Kombinovaný tříosý akcelerometr + 3-osý magnetometr
  • Kombinovaný tříosý akcelerometr + 3osý gyroskop
  • 3-osý magnetometr
  • Barometr

A lze přidat následující:

  • Senzor optické tepové frekvence
  • Snímač okolního světla
  • RGB barevný snímač
  • Snímač magnetického Hall účinku

Uzel je výsledkem spolupráce mezi společnostmi Rohm a Kionix a jeho kombinace senzorů "dělá to vynikající volbou pro prototypování a vývoj spotřebitelských aplikací IoT od nositelů, zdraví, wellness, hry, hračky a inteligentní domácí zařízení; k průmyslovým aplikacím IoT, jako jsou inteligentní sítě senzorů měst, správa majetku a logistika a automatizace továren. "

Rádio je dodáváno čipem nRF52840 od ​​společnosti Nordic Semiconductor s technologií Bluetooth 5 + Low Energy.

Technologie Bluetooth 5 nabízí vyšší rychlost přenosu dat - až 2Mbit / s - a větší rozsah než Bluetooth 4.2, lepší koexistenci s jinými bezdrátovými zařízeními a vylepšenou funkci vysílání a majáku.

Bezdrátové rozhraní a zpracování pochází z čipu nRF52840 od ​​společnosti Nordic Semiconductor, který kombinuje 64MHz 32bit Arm Cortex M4F s 1Mbyte flash, 256kbyte RAM a 2,4GHz multiprotocol rádio.

Může být napájen dobíjecím Li-polymerovým akumulátorem, vyměnitelnými bateriemi s mincovými články nebo pomocí Micro-USB.

"Automatický systém spotřeby energie Bluetooth 5 SoC a konfigurovatelné režimy řízení spotřeby snímačů poskytují uzlu snímače RoKi přibližně 8 hodin typického aktivního využití a odhadovanou pohotovostní dobu 200 hodin," řekl Rohm.

Je dodáván v pouzdře o rozměrech 42x67x22mm s programovatelnou LED RGY, rozšiřujícími konektory a také 64 MB další flash paměti.

Montážní příslušenství umožňuje jeho upevnění na povrchy pomocí šroubů nebo jako noční hodinky.

Balíčky podpory softwaru zahrnují grafické rozhraní Windows s vizualizací a protokolem dat, rozhraním příkazového řádku založeným na Pythonu, aplikací pro zaznamenávání dat v systému Android, architektonickým nástrojem Mbed Arm a nRF5 SDK společnosti Nordic Semiconductor - tento nástroj umožňuje bezpečné aktualizaci firmwaru zařízením "over-the-air" OTA-DFU).

Prohlédněte si to na Sensors Expo v San Jose 27. - 28. června na stánku 516.