Zprávy

Mini radar a AI namísto prick-pricking pro diabetiky?

Infineon-Google-Soli

"Chceme cítit krev uvnitř těla, aniž bychom museli vzorkovat žádnou tekutinu," řekl inženýr profesor George Shaker. "Naše naděje je, že to může být realizováno jako inteligentní hodinky, která nepřetržitě monitoruje glukózu."

Důkaz o konceptu zahrnoval opětovnou realizaci miniaturního radaru rozpoznávajícího gesta 60 GHz vytvořeného společnostmi Google a Infineon - Projekt Soli - obě firmy se účastní výzkumu Waterloo - zkoumají dielektrické vlastnosti vzorků, které napodobují koncentrace glukózy v krvi u diabetických pacientů.

Zahrnuje poskakování rádiových vln uvnitř vzorků a poté pomocí umělé inteligence k odvolání dat z výkazů.

"Software dokáže detekovat změny glukózy na základě více než 500 charakteristik vln nebo vlastností, včetně toho, jak dlouho trvá, než se odrazí zpět do zařízení," říká univerzita.

Při testování mimo člověka, při použití různých koncentrací glukózy v látkách a strukturách, které napodobují lidskou tkáň, byly výsledky 85% přesné jako tradiční analýza krve. "Korelace byla skutečně úžasná," řekl Shaker.

Výsledky jsou zveřejněny v 'Neinvazivní sledování změn hladiny glukózy pomocí systému radarových vln mm"V Mezinárodním žurnálu mobilních počítačových interakcí (IJMHCI).

Další výzkum je vícevrstvý, má v úmyslu:

  • zlepšení přesnosti
  • působí přes kůži
  • s Infineonem, snižte radar a udělejte to levnější
  • spusťte algoritmy AI uvnitř hodin, spíše než na vzdáleném počítači

"Doufám, že v příštích pěti letech uvidíme na trhu nositelné zařízení," řekl Shaker. "Existují výzvy, ale výzkum probíhá velmi dobře."

Dokončení technologií, které neobsahují krevní vzorky, zahrnuje: infračervenou absorpční spektroskopii nebo infračervenou absorpční spektroskopii a analýzu dechu, slin, potu nebo slz.