Zprávy

Leti říká, že jeho LPWA vylučuje LoRa a NB-IoT

Leti LPWA využívá křivku Turbo-FSK, která je pružným přístupem k fyzické vrstvě. Závisí také na propojení kanálů, na schopnost agregovat nesouvislé komunikační kanály ke zvýšení pokrytí a datových rychlostí.

Výsledky ukazují, že nová technologie je zvláště vhodná pro systémy s velkým masivním komunikačním systémem (mMTC). Tyto systémy, v nichž desítky miliard počítačových terminálů komunikují bezdrátově, se očekávají, že se rozšiřují po nasazení 5G sítí, a to od roku 2020.

Buněčné systémy určené pro lidi nepřenášejí přiměřeně velmi krátké datové pakety, které definují systémy mMTC.

Leti says its LPWA tech out-performs LoRa and NB-IoT

Obrázek 1: Porovnání výkonnostních diagramů

Navrženy tak, aby demonstrovaly výkonnost a flexibilitu nového tvaru vlny, výsledky z terénní zkoušky pocházejí především z pružného přístupu systému fyzické vrstvy systému. Flexibilita umožňuje škálování datové rychlosti od 3Mbit / s až do 4kbit / s, pokud nejsou podmínky přenosu zvlášť příznivé a / nebo je vyžadován dlouhý přenosový rozsah.

Za výhodných přenosových podmínek, např. kratší dosah a zorné pole, systém Leti může zvolit vysoké rychlosti přenosu dat za použití široce nasazených fyzických vrstev multiplexování s jedním nosným frekvenčním dělením (SC-FDM) pro využití nízké spotřeby přenosového režimu.

Podmínky přenosu

Při náročnějších podmínkách přenosu se systém přepne na více odolné vysokorychlostní multiplexování dělení ortogonálních kmitočtů (OFDM).

Pokud je zapotřebí jak velmi dlouhého přenosu, tak i energetická účinnost, systém zvolí Turbo-FSK, který kombinuje ortogonální modulaci s paralelním zřetězením konvolučních kódů a dělá tvar vlny vhodný pro turbo zpracování.

Volba se provádí automaticky pomocí přístupu pro řízení přístupu k médiím (MAC) optimalizovaného pro aplikace IoT.

"Leti je Turbo-FSK přijímač pracuje v blízkosti hranice Shannon, což je maximální rychlost přenosu dat přes daný hlučný kanál bez chyby a je zaměřena na nízkou spektrální účinnost," říká Leti Vincent Berg.

"Navíc má průběh konstantní obálku, tj. Má poměr vrcholu k průměrnému výkonu (PAPR) rovný 0 dB, což je obzvláště výhodné pro spotřebu energie. Turbo-FSK je proto dobře přizpůsoben budoucím systémům LPWA, zejména v 5G buněčných systémech. "

Různé průběhy

V novém systému využívá vrstva MAC výhody různých tvarů vln a je navržena tak, aby se sama přizpůsobila kontextu, tj. Scénáři a aplikaci.

Optimálně vybírá nejvhodnější konfiguraci podle požadavků aplikace, jako je mobilita zařízení, vysoká rychlost přenosu dat, energetická účinnost nebo když se síť stane plnou a je spojena s rozhodovacím modulem, který přizpůsobuje komunikaci v závislosti na rádiovém prostředí.

Optimalizace požadavků na přenos aplikací je realizována dynamickou úpravou MAC protokolu a rozhodovací modul řídí kvalitu spojení.