Zprávy

Spojení sil posiluje IIoT

Dva prezidentští generální ředitelé v místnosti často nevyvolávají bonhomii, která byla svědkem na stánku Mentor Graphics na DAC 2018, tvrdí Caroline Hayes

Zdá se, že se v případě akvizice společnosti Mentor Graphics od společnosti Siemens PLM v březnu 2017 neprojevuje, že se "kupující dejte pozor". Mentor Graphics"Prezident a generální ředitel Wally Rhines a Řízení životního cyklu produktů společnosti Siemens (PLM) Prezident a generální ředitel softwaru Tony Hemmelgarn jednohlasně mluvili, vzájemně souhlasili, navzájem se citovali a dokonce se smáli v bodech konverzace.

Když jsem se zeptal na to, jak přechod prošel, Hemmelgarn byl téměř blasé: "Siemens PLM udělal tolik z nich, že mají proces, je velmi dobře organizovaný a řádný," řekl. Jedním z tajů není bulldozovat organizaci společnosti, on odhalil: "Nezačínají s ničím, dokud nerozumí organizaci, ale i tehdy byla většina změn omezena na finance, právní, některé IT, možná trochu HR, "dodal.

Rýn toužil souhlasit: "Vyzývám vás, abyste našli někoho, kdo říká, že se něco změnilo," řekl. "Tony řekl každému, co se musíme lépe poznat ještě předtím, než uděláme cokoli a naši lidé říkali:" Počkejte chvíli, máme, jaký přírůstek 10 milionů dolarů ročně přichází od automobilových společností a my máme jednu nebo dva lidé podporující firmu a společnost Siemens PLM má v těchto společnostech více než 100 lidí, proč bychom čekali, až to využijeme? "V některých z těchto oblastí byl tlak od společnosti Mentor, pohybovali jsme se rychleji, než bylo skutečně plánováno Siemens, "řekl.

Objevování synergií

Wally Rhines: sjednocení digitálního světa

Mnoho z nich již informovalo o synergii obou společností, pokud jde o návrh systému a autonomní prostor. Přesto existovaly oblasti, o kterých jsme se nepředpokládali, že by se překrývali, odhalili Rhines, jako design IC a emulace. "Prodali jsme emulace systémovým zákazníkům pro emulaci systému předtím, ale neočekávali jsme, že by Siemens měl doplňkové produkty, které by ji získaly od ověřování čipů jako platformy pro ověření systému," řekl. Hemmelgarn dodal: "Celý autonomní prostor byl prostor, o kterém jsme věděli, že má nějaké dotykové body, ale čím víc jsme se shromáždili, tím víc víme, že existuje mnoho oblastí, které bychom mohli spojit s tím, co Mentor měl," řekl. On citoval architekturu pro fusion senzoru pro DRS360 který je kombinován s technologií TASS [virtuální prostředí PreScan z jiné nedávné akvizice TASS International] pro virtuální validaci a ověření algoritmů a následně propojeno s produktem s názvem HEEDS [z akvizice CD-Adapco pro získání 2016] pro optimalizaci návrhu. Stejně jako u autonomních vozidel byly obě společnosti již před rokem 2017 specifikovány na stejném projektu. 

"Dlouho před akvizicí. . . 20% příjmů společnosti Mentor bylo v automobilovém průmyslu, "uvedl Rýn. "Mentor byl první společností EDA, která vyvinula nástroje specificky pro automobilovou elektroniku [která se vyvinula do rodiny kapitálu]. . . Vestavěný softwarový obchod společnosti Mentor, který je podstatný, se do značné míry soustředil na automobilový průmysl, "prohlásil," a ukázalo se, že Siemens PLM je lídrem v oblasti automobilového průmyslu, takže je to doplňková věc, která nám umožňuje rozšiřovat zdroje a se stalo velmi, velmi účinným v pokrytí těchto zákazníků, "dodal. Autonomní automobilový průmysl bude spoléhat na softwarové ověření algoritmů, které by prokázaly stupeň 4 nebo 5 pro autonomní řízení, poznamenává Hemmelgarn.

Spolupráce ve stylu internetu

Další oblastí spolupráce je IOT. Hemmelgarn uvedl, že začínají vidět oblasti, kde mohou začít sjednocovat schopnosti IoT, jako je například operační systém Siemens Mindsphere, s analytickým softwarem společnosti Mentor, Quantix a některé z ostatních nástrojů, které již dnes existuje.

Rhines zdůrazňuje téma: "Měli jsme poměrně malou firmu, Quadex, že se ukáže, že pracuje s CAMStar, která je poskytovatelem testovacího softwaru a všechno, co krmí Mindsphere, takže můžete provést AI analýzu sekundárních účinky na výrobní podlahu - to byla synergie, která nebyla vůbec plánována, "řekl. 

Tony Hemmelgarn: další krok směrem k digitalizaci

IoT využívá výhody společnosti Siemens jako průmyslové skupiny; Společnost Hemmelgarn zdůrazňuje, že společnost PLM byla uvedena před 10 lety a popisuje ji jako součást úsilí společnosti o digitalizaci. Od té doby se digitalizace dostala do různých průmyslových odvětví. "Výhodou společnosti Siemens je, že provozujeme většinu továren po celém světě s automatizací naší továrny," vysvětluje Hemmelgarn. S Mindsphere ve svém centru a schopností Mentor je přesvědčen, že společnost může využít své digitální dvojče, aby pomohla navrhnout.

IoT je více než preventivní údržba a monitorování komise, trval na tom. "Děláme to velmi dobře, máme pro to zabudovaný masový trh, ale my jsme také jediný, který poskytuje digitální zpětnovazební smyčku tomu, co říkáme digitální dvojče; digitální reprezentaci fyzického výrobku v naší továrně, "řekl Hemmelgarn. Pokud produkt nefunguje v oboru, jak to vývojáři myslí, že data z čidel mohou být přivedena do digitálního dvojčete. Jedna z hodnot, kterou Mentor dodává, pokračuje v tom, že digitální dvojče představuje mechanický, elektrický a softwarový produkt. "Pokud řekneme zákazníkovi" Můžeme vám pomoci pouze s mechanickými vlastnostmi, ale tato společnost může udělat elektrickou část. . . "No, to je také důvod, proč jsme tuto fúzi uskutečnili na prvním místě, pro naši zákazníka byla obrovská hodnota. . . to se hodí velmi přirozeně ".

Jen pár přeživších v IoT předpovídá Hemmelgarn. Věří, že Siemens bude jedním z nich díky své celosvětové zákaznické základně spolu s zpětnou vazbou. "Zpět na digitální dvojče. . . Myslím, že to je rozdílný faktor na trhu, "dodal.

Digitální zpětnovazební smyčka společnosti Siemens dodává činnosti inteligenci IoT. "Nejenže vám řekneme problém, řekneme vám, jak tento problém vyřešit, protože máme digitální dvojče představující celý produkt. V dnešní době IOT nikdo nedělá, "pokračoval Hemmelgarn.

Například pokud klimatizační zařízení nefunguje, mohou čidla hlásit poruchu pouze. "Protože jsme produkt navrhli v našich virtuálních nástrojích, simulovali jsme ho, víme, jak má vypadat. Všichni ostatní budou říkat "Máte problém", říkáme, že můžete z tohoto data vzít, vrátit ho zpět a spustit analýzu. Existují lidé, kteří mohou dělat část z nich, říkají charakteristiky CAE, ale nemohou dělat elektrické ani výrobní procesy, "vysvětlil. "Právě tam se začíná splácet skutečná hodnota internetu věcí. pochopení přesně toho, co se děje, a změny v reálném čase; to je mnohem víc, než mi říkat, že se výrobek přehřívá, "řekl.

Plánování budoucnosti společně

Hemmelgarn se zeptal na další krok: "Další integrace našich mechanických CAD nástrojů, například s PCB a kabelovým svazkem, a zpět k IoT, jsme hovořili o Quantixu integrovaném s CAMstar, integrovaným s Mindspere, vidíme tu spoustu příležitostí . . . Vidíme celkovou příležitost sledovat pokračující investice do prostoru autonomních vozidel. . . . Budeme pokračovat v procesu M + A, částečně proto, že v rámci společnosti Siemens jsme se za posledních 10 let podíleli na velké strategii společnosti Siemens, která se nezastaví. Všechno směřuje k digitalizaci a my jsme velkou součástí tohoto procesu.

"Zajímavé je, že jsme udělali více akvizic v prostoru IC, které máme v systému systémů v prvním roce fungování společně," řekl Rýn. "Myslím, že vysílá velmi silné poselství, že vidíme příležitost ve všech částech Mentora. Znovu je to, co je tak vzrušující, že naši zákazníci to vidí - chápou tuto myšlenku spojit tento digitální svět společně, kde musíme reprezentovat všechno nejen mechanické vlastnosti, je to skutečný rozdíl na trhu. "

Na otázku, zda od chvíle akvizice došlo k nějakým změnám, říkal Rhines s krutým úsměvem: "Průměrný člověk v Číně nebo Indii pravděpodobně neslyšel o Mentor Graphics, ale všichni slyšeli o společnosti Siemens."