Zprávy

Infineon na vzorku magnetických snímačů TMR v srpnu

Infineon to sample TMR magnetic sensors in August

To dělá Infineon jako první výrobce senzorů, který nabízí magnetické senzory založené na všech čtyřech magnetických technologiích: HALL, GMR, AMR a TMR.

Nová řada snímačů úhlů je označena jako XENSIV TLE5501.

Infineon dosáhl nejvyšší úrovně funkčnosti ASIL D pro senzory s úhloměrem s jediným senzorovým čipem.

Nové produkty jsou rychlé analogové snímače úhlu založené na TMR určené pro automobilové aplikace.

Jejich oblasti použití se pohybují od aplikací úhlu řízení s nejvyššími bezpečnostními požadavky na motory pro stěrače, čerpadla a pohony a elektromotory obecně.

Jsou také připraveny k použití v průmyslových a spotřebitelských aplikacích, jako je robotika nebo kardan.

Technologie TMR nabízí vysokou citlivost, která přichází s vysokým výstupním napětím a dosahuje výstupních signálů až 0,37 V / V pro všechny produkty XENSIV TLE5501.

Na rozdíl od jiných technologií může být snímač založený na TMR připojen přímo k mikrokontroléru bez jakéhokoliv dalšího zesílení, což šetří náklady zákazníkovi.

Dále TMR vykazuje velmi nízkou teplotu, což snižuje externí kalibrační a kompenzační úsilí. Kromě toho je technologie TMR dobře známá pro nízkou spotřebu proudu, která je pro rodiny XENSIV TLE5501 až 2 mA.

Nová řada senzorů bude k dispozici na dvou různých úrovních kvalifikace. TLE5501 E0001 je kvalifikován podle AEC Q100.

Tato verze je kompatibilní se zavedeným systémem Infineon TLE5009, ale umožňuje levnější systémy, protože není nutný žádný další zesilovač.

Druhá verze, TLE5501 E0002, nabízí vývoj podle standardu ISO26262 a dosáhne úrovně ASIL D pouze jedním čipem.

Obsahuje oddělené můstky pro výpočet redundantního vnějšího úhlu a nabízí nejvyšší diagnostické pokrytí požadované předpisy pro provozní bezpečnost.