Zprávy

Napájecí rozhraní IGBT mají elektro-optickou konverzi pro vysokou izolaci

Nové rozhraní poskytující elektrické připojení a optický přenos v jednom modulu jsou navrženy pro použití s ​​výkonnými elektrickými pohony řízenými polovodičovými prvky IGBT (izolované bipolární tranzistory).IGBT výkonové rozhraní kombinuje elektrické a optické

IGBT power interface combines electrical and optical

Aby bylo dosaženo potřebného galvanického oddělení mezi řídicí jednotkou a řídicí jednotkou, jsou data přenášena kabelem z optických vláken.

Elektromotory s výkonem vyšším než 500 kW, které používají lodě, vlaky nebo čerpací stanice, používají polovodiče IGBT pro regulaci rychlosti. Ty mohou přepínat velké zatížení s velmi nízkou kontrolní silou.Vzhledem k tomu, že požadavky na izolaci a napětí mohou být velmi vysoké, plastová optická vlákna přenášejí signály požadované pro řízení IGBT. To může poskytnout bezporuchový a galvanicky oddělený přenos signálu.

Pro trakční kontrolu vlaků je k dispozici řešení pro až 16 optických kanálů v kovovém pouzdře DIN D20. V náročných průmyslových prostředích nabízí varianta skříně Han 10A s ochranou IP 65/67 až osm kanálů.

Rozsah je doplněn připojitelným 8kanálovým modulem pro přímé připojení k desce s obvody ve skříni rozvaděče.

Ve všech variantách jsou vlákna spojena pomocí kovové svorky, která je připevňuje bez jakéhokoliv dalšího optického kontaktu.