Zprávy

Cortex-M3 čip podporuje elektrochemické senzory s nízkošumovým 16bitovým ADC a více

ADuCM355

Aplikace ADuCM355, jak je známa, je zaměřena na aplikace jako průmyslové snímání plynů, přístrojové vybavení, monitorování vitálních funkcí a řízení nemocí.

Účinně je čip mikrokontrolérem Arm Cortex-M3 se specializovanými vysoce výkonnými analogovými periferiemi a zde je odůvodněno použití "vysokého výkonu". Například, duální "ultra nízká spotřeba energie, nízká úroveň šumu", podle některých firem spotřebuje DAC pouze 1μA a ADC hluk pod 10uV pro některé nastavení filtru - je zde podrobný rozpis šum a filtrování v datovém listu.

Centrální aktivita ADC je konvertor 16 bit, 400ksample / s po sobě jdoucího aproximačního registru se vstupními vyrovnávacími pamětí, vestavěným filtrem proti aliasům a programovatelným zesilovačem zesílení. Vstupy jsou buď napětí, proud nebo impedance, a tyto tři trans-impedanční zesilovače jsou součástí programovatelného zisku a zatěžovacích odporů pro měření různých typů čidel.

Vstupní zesilovače potenciometru udržují konstantní předpětí pro externí elektrochemický snímač a neinvertující vstupy těchto dvou zesilovačů jsou řízeny DAC na čipu. Kromě toho je k dispozici interní vysokorychlostní DAC a výstupní zesilovač pro generování AC signálů až do 200 kHz.

Interní kanály připojené k multiplexeru ADC umožňují diagnostické měření vnitřních napájecích napětí, teploty trysky a referenčních napětí - na čipu jsou k dispozici přesnost 1,82V a 2,5V.

Zpracování pochází z Cortex-M3 s frekvencí 26MHz (32,5DMips peak) s vícekanálovým
přímý řadič přístupu k paměti, 128kbyte flash / eeprom a 64kbyte sram. Clocking je skutečně flexibilní a 26MHz může být navinut, aby šetřil energii - logika pro to je v ceně. Tam je také úsporný interní 32kHz oscilátor, který může hodiny interní časovače. Pomocí obecně používaných I / O mohou tyto časovače také produkovat průběhy PWM.

S bezpečností nejvíce v myslích všech, nebo by měla být pronajata, hardare byla zahrnuta pro crypto akceleraci (AES-128 a AES-256), CRC (cyclic redundancy check), generování polynomů a ochranu čtení / zápisu uživatelského záblesku .

Firmware na továrně na čipu podporuje mazání uživatelského záblesku spouštěného prostřednictvím UART v souladu s ADI, zatímco non-intrusive emulace a stahování programů jsou podporovány prostřednictvím sériového debug portu.

Provoz je vyšší než 2,8V až 3,6V a -40 ° C až + 85 ° C.

Balení je 72 vodičů 6 mm x 5 mm LGA (zemní soustava).