Zprávy

Komentář: Nové obchodní modely na hardwaru IoT, podle softwaru

Jamie Bennett, společnosti Canonical, se domnívá, že role softwaru při vytváření nových obchodních modelů kolem hardwaru IoT s použitím snímků.

New business models on IoT hardware, by software - IoTsecurity-source-Shutterstock

Přichází hodina, přichází věk developera Linuxu. Není žádným tajemstvím, že některé z nejjasnějších myslí v umělé inteligenci (AI), strojním učení a internetu věcí (IoT) vylepšily své dovednosti v Linuxu.

Povaha otevřeného zdroje je taková, že dovoluje vývojářům inovovat ve větším tempu, než by to umožnilo nějaký uzavřený ekosystém, což by minimalizovalo omezení a podpořilo prostor pro spolupráci. A přesto, zatímco produktivní prostředí pro jednotlivce, podniky jako celek dosud nevyužívají tak bohatou a různorodou uživatelskou základnu, která v současné době stojí v desítkách milionů.

Flexibilita versus rozdíly

Proč? Vzhledem k tomu, že flexibilita v jednom smyslu má tendenci podporovat rozdíly v jiném.

Fragmentace Linuxu v čase - od Ubuntu a Fedory až po Debian a Mageia - mohla vývojářům umožnit vyzkoušet si nejnovější technologie volně, ale podnikům bylo mnohem obtížnější přistát na jednotné softwarové strategii, ochotné publikum.

Vzhledem k tomu, že systém Linux byl změřen, schopnost aplikace balíčků na každé distribuci klesla.

Tato výzva však není bez odměny, pokud je vyřešena, a odpověď může spočívat pouze v inovativním a univerzálním formátu balení jménem snímků. Nejen, že mohou přemístit revoluci softwarové architektury s cílem zaměřit se na několik distribucí Linux v jediném artefaktu, ale také mají potenciál přinést novou vrstvu ziskovosti navíc nad hardwarovými platformami.

Příjezd snímků

Zachytí jsou kontejnerizované softwarové balíky snadno spravovány Snapcraft, platformu pro vytváření a publikování aplikací pro publikum milionů uživatelů Linuxu.

Snapcraft umožňuje autorům tisknout aktualizace softwaru, které se automaticky instalují a vrátit se zpět v případě selhání.

Pravděpodobnost chybné aktualizace, která porušuje zařízení nebo znehodnocuje zážitek koncového uživatele, je v důsledku toho značně omezena. Pokud je v knihovnách používaných aplikací zjištěna bezpečnostní chyba, je oznámeno vydavateli aplikace, aby mohla být aplikace rychle obnovena pomocí dodané opravy a vynucena.

Balíčky

Vzhledem k tomu, že balíčky aplikací sdružují jejich běhové závislosti, pracují bez modifikací na všech hlavních distribucích systému Linux, stejně jako jsou neoprávněné a snadno se omezují.

Chyba nemůže modifikovat nebo změnit jinou aplikací a přístup k systému mimo jeho omezení musí být výslovně udělen. Přesná definice proto přináší jednodušší dokumentaci pro instalaci a správu aplikací.

S přihlédnutím k automatickým aktualizacím, které eliminují dlouhý konec vydání, aplikace fungují intuitivněji jak pro vydavatele, tak i pro koncové uživatele.

Zprávy

Snapcraft také dává manažerům nástroje pro organizaci uvolnění do různých stupňů vydání nebo kanálů. Jedna sada nástrojů může být použita k posunu aktualizací aplikací z automatických sestav CI, na QA, beta testery a nakonec na všechny uživatele.

Zobrazuje aktualizace, když prochází těmito kanály, a pomáhá vývojářům sledovat růst a udržení uživatelské základny. Stručně řečeno, mohou zjednodušit vývojářskou cestu a to, že se jedná o jejich společnost, aby se zapojila do obrovského počtu uživatelů Linuxu.

Zjednodušení trasy na trhu nejen maximalizuje hodnotu pro vývojáře, ale v tomto procesu také otevírá nové příjmy.

Software harmonie harmonie

Výbuch výrobků IoT na trh v posledních letech postavil výrobce proti sobě v závodě dole. Podnikům hrozí ztráta, pokud se nerozlišují na softwaru.

Snaps nabízí cestu k vytvoření ekosystému aplikací navíc nad vaší hardwarovou platformou, která nabízí rozšířené funkce a nové příležitosti k příjmu. Již není možné považovat internetový software za hotový produkt.

Software údržba musí trvat na životnosti hardwarového produktu, aby zůstala relevantní a ve světě internetu věcí, to je často měřeno v několika letech.

Všechno přichází k maximalizaci hodnoty jakékoli aplikace a umožňuje firmám snadné a důvěryhodné oslovení největšího publika. Možnosti rozšíření hardwaru jsou také nekonečné při snaze.

Digitální značení

Vezměte například digitální značení. Jeho tradiční použití je omezeno na reklamu - projevujte zprávu a nechte ji tam.

Tím, že pracuje v systému Linux a pomocí snaps, může se tato značka přeměnit na víceúčelový prostor: integrovat nejnovější software umožňující AI a zachycení dat; vytlačování propagačního materiálu přizpůsobeného divákům; a posílání analýz v reálném čase zpět na firmu.

Vzhledem k tomu, že chytřejší produkty se stanou součástí IoT, snapy budou realizovány jako prostředek k přijetí podnikových Linuxů.

Náklady na podporu

Aplikace publikované jako snímky obvykle mají nižší náklady na podporu. Skutečnost, že se automaticky aktualizuje na nové verze, znamená, že podniky mohou být ujištěny, že všichni jejich uživatelé mají nejnovější verzi.

Funkce vrácení dat přitom poskytují kamerám, bezpečnostním kamerám a dalším připojeným zařízením dodatečnou úroveň zabezpečení, pokud je hardware někdy kompromitován prostřednictvím softwaru.

Nedávné vysoce exponované expozice Meltdown a Spectra ukazují, že neexistuje žádná magická kulička pro bezpečnost. Odpověď musí být schopnost udržet systémy funkční, když se pohybují proudem aktualizací.

Již není možné, že můžete jednou napsat software a očekávat, že bude bezpečný a bez chyb. Software selže, je to, jak rychle a komplexně může podnik reagovat na toto selhání, které je klíčové.

Vývoj stříbrných kuliček

Existuje obrovská příležitost pro podniky, aby přijaly nové technologie a posunuly své výrobky a služby vpřed.

Open source a snaps jsou jednoduché řešení, ale ty, které dávají inovacím v rámci podnikání - vývojářům - nástroje, které potřebují k tomu, aby spustili aplikace s důvěrou v nejrozmanitější software na světě.

Vývojáři nejsou komplikovaní - chtějí podporu v prostorách, ve kterých působí. Velcí hráči na trhu, jako Microsoft, Google a Amazon, již využívají snap fóra, aby se učil od svých vrstevníků a využil této rostoucí komunity.

Firmy se vždycky narodily z génia lidí; je pravda, že příští modely příjmů pocházejí z vůdců tohoto věku - vývojáře systému Linux.

Jamie Bennett, viceprezident pro inženýrství, internet a zařízení na adrese Kanonický