Zprávy

CMOS op-amp dosahuje 2,9nV / √Hz a 5μV pro snímání

Rohm-low-noise-op-amp

LMR1802G-LB dosahuje vstupního ekvivalentního šumu 2,9nV / √Hz při 1kHz a 7,8nV / √Hz při 10Hz - podle firmy vytvořil nový obvod diferenciálního vstupního stupně pro získání těchto čísel.

Má také 68 ° fázový okraj a kapacitní toleranci zátěže proti kmitání 500pF pro stabilitu - tvrdí, že je to nejlépe ve firmě a také díky novému vstupnímu stupni.

Vstupní posunutí napětí je 450μV a vstupní předpětí je 0,5pA, podle Rohmova hlášení o produktu, avšak datový list odhaluje, že tento vstupní posun je maximálně 25 ° C a typický snímek udává vynikající hodnotu 5μV s maximálním počtem 500μV nad teplotou.

"V posledních letech se kromě zařízení IoT používají snímače v řadě aplikací od přenosných a automobilových systémů až po průmyslová zařízení, zlepšují funkčnost a poskytují pokročilou kontrolu," řekl Rohm. "Používají se k detekci a konverzi různých změn prostředí a fyzických změn na signály, snímače vyžadují vysokou přesnost, ale zároveň obvod periferních senzorů směřuje k nižším napětím, aby se dosáhlo většího úspory energie."

Provoz je přes 2,5 - 5,5 V jednovrstvou (± 1,25 až ± 2,75 duální), ze které čerpá 1,5 mA max a -40 až + 125 ° C.

Oddíl 1 (strana 16) datový list má spíše pěkné vysvětlení vstupní struktury parazitních diod.

Vzorky jsou k dispozici a výroba je naplánována na říjen.

Dalšími předpokládanými aplikacemi jsou sonarové a optické zařízení pro měření vzdáleností, bezpečnostní systémy, jako fotodiodový zesilovač v jakémkoli infračerveném dálkovém ovládání a nočním vidění, například pevné disky, průtokoměry a detektory plynů.