Zprávy

CEVA zlepšuje buněčné jádro IoT

CEVA oznámila své jádro CEVA-Dragonfly NB2 pro buněčný IoT standardCat-NB2 (verze 3GPP 14 eNB-IoT).

Licencovaný systém Rel14 eNB-IoTjádro je založeno na řídícím procesoru CEVA-X1 DSP / Control, který obsahuje vylepšenou architekturu sadu instrukcí (ISA) a poskytuje jednotné procesorové prostředí pro pracovní zatížení fyzické vrstvy i protokolových protokolů.

Jádro také obsahuje celosvětově povolený vysílač s přijímačem RF, PA a všechny přidružené hardwarové a softwarové moduly potřebné pro vývoj kompletního eNB-IoTprodukt.

Kromě vylepšení výkonu umožňujících verzi 14, včetně vyšších datových rychlostí a nižší latence, je jádro vybaveno řízením napájení pomocí inteligentních spánkových mechanismů, které zajišťují velmi nízkou spotřebu spánku několika microAmps.

Vylepšený design RF je již osvědčeným křemíkem při procesech 55nm a 40nm, což dále snižuje vstupní bariéry pro zákazníky bez předchozího celulárního vývoje, aby vstoupili na tento rozvíjející se trh. CEVA-Dragonfly NB2 také obsahuje plně optimalizovaný firmware pro fyzickou vrstvu a protokol stack navržený pro Release 14 Cat-NB2. Přidání vestavěné paměťové karty flash a řídicí jednotky nyní umožňuje plnou funkci NB-IoTdesign na jediné zápustce, která dále snižuje kusovníky a spotřebu energie.

Pro zákazníky, kteří vyvíjejí NB-IoTprodukty, které také vyžadují funkce GNSS, CEVA-Dragonfly NB2 obsahuje nový hardwarově optimalizovaný balík GNSS s GNSS RF přijímačem a multi-konstelační digitální front-end. Tento balíček GNSS urychluje jak pořizovací, tak sledovací úkoly až o 8x v porovnání s CEVA-Dragonfly NB1, což umožňuje řadu populárních produktů NB-IoTpřípadů využití, včetně sledování lidí, sledování hospodářských zvířat a majetku a geo-oplocení.

CEVA-Dragonfly NB2 také podporuje případy použití, které vyžadují hlasovou aktivaci, hlasové příkazy a zvukové snímání. Flexibilita CEVA-X1 IoTprocesor umožňuje, aby tyto snímané funkce byly implementovány v softwaru.

The ClearVox hlasový front-end softwarový balík, například, může být použit k zajištění jasného a srozumitelného vyzvednutí hlasu pro případy použití, jako jsou tísňová volání a hlasová panická tlačítka. Co se týče bezpečnosti, CEVA-Dragonfly NB2 integruje kompletně přepracovanou zabezpečenou platformu včetně inteligentních rozhraní pro připojení USIM nebo eSIM.

Společnost nabízí také další doplňkové technologie zaměřené na masivní řešení IoT, jako je bezdrátová technologie Bluetooth 5 s nízkou spotřebou energie a Wi-Fi 802.11n / ac / ax, pro připojení na krátkou vzdálenost, které zákazníci mohou využívat pro své návrhy produktů.