Zprávy

Automobilový trh IC se v letošním roce zvýší o 18,5%, když dosáhne 32,3 miliardy USD

Systémy, které zvyšují výkonnost vozidla, které zvyšují komfort a pohodlí, a varují, zjišťují a přijmou nápravná opatření, která vedou k tomu, aby řidiči byli v bezpečí a upozornění přidáni do nových vozidel každý rok, což se při rostoucích cenách paměťových komponent v nich očekává zvýšit tržní tržbu v oblasti automobilového průmyslu o 18,5% v letošním roce na rekordní rekordní hodnotu 32,3 miliardy dolarů, což překonalo minulý rekord ve výši 27,2 miliardy dolarů (obr. 1).

Obrázek 1

V uplynulých několika letech zaznamenala celosvětový trh s integrovaným automobilovým průmyslem některé mimořádné výkyvy v růstu. Po nárůstu o 11,5% v roce 2014 se automobilový trh IC snížil v roce 2015 o 2,5%, poté však v roce 2016 vzrostl o solidní 10,6%. Je třeba poznamenat, že pokles tržeb zaznamenaný v roce 2015 byl především důsledkem klesajících ASP napříč všemi klíčovými automobilové kategorie produktů IC - mikrokontroléry, analogové integrované obvody, DRAM, blesk a všeobecné a speciální účelové logické integrované obvody, které vyrovnaly stabilní jednotkový růst pro automobilové integrované obvody v daném roce.

Nedávno aktualizovaná prognóza IC Insights pro trh s automobilovými vozidly ukazuje, že automobilový trh s integrovaným obvodem vzrostl na 43,6 miliardy dolarů v roce 2021, což představuje složený roční růst (CAGR) 12,5% od roku 2017 do roku 2021, nejvyšší ze šesti hlavních konečných aplikací 2).

Obrázek 2

Souhrnně předpokládáme, že integrované obvody automobilového průmyslu budou v roce 2018 představovat pouze přibližně 7,5% celkového trhu s integrovaným obvodem, ačkoli se předpokládá, že tento podíl se v roce 2021 zvýší na 9,3%. Analogové integrované obvody, a to jak analogové analogové, o čemž se očekává, že bude představovat 45% trhu s automobilovým průmyslovým průmyslem v roce 2018, přičemž MCU bude mít 23% podíl.

Existuje mnoho dodavatelů automobilových analogových zařízení, ale v posledních letech došlo k obrovskému nárůstu akvizic, které snížilo počet větších výrobců. Některé z akvizic, které ovlivnily automobilový analogový trh, zahrnují společnost NXP, která získala společnost Freescale v roce 2015 a nyní je právě v procesu jejího získání společností Qualcomm; Analog Devices, která získala Linear Technology v březnu 2017; a Renesas, který získal Intersil.