Zprávy

Ac-dc nabíječ běží při 10mW pro CoC Tier 2

STCH03-typical-app

Funkce pro úsporu energie zahrnují spínací obvody s vysokým napětím s nulovým napětím a také spínací režim, kdy je zatížení velmi nízké nebo odpojené (viz níže), jsou určeny k tomu, aby pomohly nabíječům splnit legislativu, jako je příchozí CoC Energetická účinnost řady 2 spec.

"Nízký špičkový proud eliminuje slyšitelný hluk při lehkém zatížení nebo bez zatížení a STCH03 obsahuje adaptivní podpěťové blokování, které zajistí konzistentní provoz při nízkých hodnotách napětí pomocného zkreslení transformátoru, "řekl ST.

U těžších zátěží se čip přemístí do kvazi rezonančního módu s přepínáním nulového napětí (ZVS), který je řízen detekcí demagnetizace transformátoru.

Detekční obvody také zajišťují řízení napájení napájecím napětím, určené ke zlepšení regulace konstantního proudu.

Regulace je popsána na "regulaci konstantního proudu na primární straně, ačkoliv optoizolátor poskytuje napěťovou zpětnou vazbu v typické aplikaci (viz obvod).

K dispozici je ochrana proti přehřátí a přepětí, stejně jako automatické restartování (nebo volitelná funkce zablokování ve variantě STCH03L).

Soft-start zabraňuje vysokým špičkovým proudům při spuštění.

Dodává se v balíku SO-8.

Ac-dc charger idles at 10mW for CoC Tier 2Přepínání

Při těžkých zátěžích je operace kvazi rezonanční, dosažená synchronizací zapnutí MOSFETu s demagnetizací transformátoru detekcí výsledné záporné hrany napětí napříč jakýmkoliv vinutím operace s proměnlivým kmitočtem způsobujícím transformátor.

Zatímco zatížení se zmenšuje, nakonec vstoupí do režimu přeskakování údolí, kde se již v prvním údolí nezmění mosfet, ale na druhém, třetím a podobně - to také zabraňuje přechodu frekvence spínání nad maximální 167 kHz.

Jakmile je zatížení velmi lehké nebo neexistuje, vstupuje do řízeného zapínání a vypínání s konstantním špičkovým proudem, což vede ke snížení frekvence se zátěží, případně až na několik set Hz, čímž dochází ke snížení počtu spínačů na minimum. "Vzhledem k tomu, že špičkový proud je velmi nízký, nevzniká žádná otázka hluku," řekl ST.

Spuštění nulového výkonu

Jsem interní 650V jmenovitý vyčerpání MOSFET v čipu, tahání proudu přes HV kolík od hlavního usměrňovače, se rozsvítí, když HV dosáhne ~ 50V, plnění kondenzátoru mezi Vdd a zem na 7mA ubtil, že cacitor dosahuje ~ 17V, když se mosfet proud zastaví - uniká jen "pár set nA", uvedla firma.