Zprávy

Software ANSYS vytváří digitální dvojčata, která zdvojnásobí míru produktivity

Digitální dvojče kombinuje virtuální repliky fyziky (například lékařské, letecké, bezdrátové nebo automobilové), které mohou upozornit projektový tým na potenciální provozní nebo výkonnostní rizika a poskytují preventivní data údržby pro analýzu strojů v reálných podmínkách provozu , ke snížení rizika. Údaje generující digitální dvojče se shromažďují pomocí průmyslové IoT konektivity a individuální zpětné vazby o chování výrobku během provozu.

Nejnovější vydání společnosti obsahuje produkt Additive Suite pro výrobu kovových aditiv. Tato funkce umožňuje konstruktérům optimalizovat redukci hmotnosti a hustotu, adresovat geometrii CAD pro vytvoření nebo opravu, simulovat aditivní proces a provádět strukturální a tepelnou analýzu.

Pro návrh 3D je k automatickému záběru a okamžitému následnému zpracování výsledků zobrazeno chování výrobku. To bylo používáno v lékařských implantátech, například při současném hodnocení struktury.

V elektromagnetické sadě jsou nyní rozšířené asistenční systémy řidiče (ADAS) a autonomní radarová analýza a hybridní simulační techniky pro analýzu PCB. Pro analýzu výkonových elektronických systémů je rovněž zahrnut modelování systémů pro simulaci elektromagnetického pole.

Pro kontrolu bezpečnosti je k dispozici nový zdokonalený editor založený na modelech pro automobilový, letecký, obranný a železniční design.

V sadě polovodičů umožňuje nový průvodce 3D IC GUI automatické a bezproblémové propojení více děr, interpozeru a balíku pro analýzu výkonu a tepelné integrity čipu pro návrh systémové úrovně, který dokáže maximalizovat krytí a zmenšit návrhové iterace.

Existuje také čtyřnásobně rychlejší načítání projektových modelů a lepší navigace, tvrdí společnost.

ANSYS bude na adrese DAC 2018 (San Francisco 24. - 28. června) stánku 1637