Zprávy

AMS získává více z jeho integrovaných snímačů VOC

AMS-CCS811 gas sensor

Čipy cítí relativní hodnotu celkového obsahu VOC (TVOC) nebo ekvivalentního CO2 (eCO2).

Dvě věci se změnily:

  • 48hodinová počáteční doba spalování byla na tři z pěti provozních režimů zkrácena na hodinu.
  • Rozsah indikace kvality vzduchu byl zvýšen:
    Maximální hodnota eCO2 byla zvýšena z 8,194ppm na 32,768ppm
    Maximální hodnota eTVOC byla zvýšena z 1,187ppb na 32,768ppb

Druhou změnou je, aby se čipy mohly používat v čidlech v čističkách vzduchu a čisticích zařízeních určených pro použití ve znečištěném vnitřním prostředí a podle firmy a první "znamená, že zákazníci OEM mohou výrazně snížit nebo dokonce eliminovat veškeré popáleniny, který se provádí v továrně a stále poskytuje koncovým uživatelům okamžitý provoz mimo provoz při integraci do aplikace pro monitorování kvality vzduchu v budovách. "

Oba čipy obsahují uvnitř mikrovlnnou troubu s plynovou detekční vrstvou.

CCS0801 (spodní schéma) pracuje nad -5 až + 50 ° C a má analogový výstup a musí být připojen k externímu mikrokontroléru. Aktualizace přichází ve formě aktualizovaných knihoven softwaru.

CCS811 (top diagram) pracuje nad -40 až + 85 ° C, má vestavěný mikrořadič a poskytuje digitální výstup I2C. Aktualizace je změna interního firmwaru.

AMS-CCS801 gas sensor

Třetí změna softwaru spočívá v tom, že uživatelé mají možnost konfigurovat základní hodnotu čistého vzduchu, takže uvedení AMS, výrobci OEM mohou ušetřit a obnovit vlastní základní hodnoty, když je snímač CCS8xx vypnutý a znovu nastartován v znečištěném prostředí - a intervaly mezi automatickou korekcí základní linky mohou být naprogramovány výrobci OEM.

Souběžně s touto prací AMS testuje odolnost proti kontaminaci siloxany HDMS a D5, používaných v domácích a domácích čistících prostředcích.

Testování HMDS bylo provedeno v souladu s normou ISO26142. Testování D5 zahrnovalo vystavení koncentraci 250 ppm po dobu 200 hodin.

Z testů vyplývá, že CCS801 a CCS811 vyhovují toleranci citlivosti a výkonu, která je povolená "všemi příslušnými normami", řekl AMS.

Pokud jde o znečištění ovzduší uvnitř, marketingový manažer AMS Paul Wilson uvedl: "Podle agentury pro ochranu životního prostředí v USA roste důkaz, že vnitřní vzduch může být více znečištěn a vystaven většímu zdravotnímu riziku než znečištění venkovního ovzduší. Vzhledem k tomu, že lidé tráví v průměru v průměru 90% svého času, existují obrovské výhody jak pro zdraví, tak pro pohodlí při používání zařízení založených na CCS801 nebo CCS811, které monitorují kvalitu vzduchu v domácnosti, na pracovišti nebo v autě. "

www.ams.com/Air-Quality-Sensors.