Zprávy

Analyzátor spektra v reálném čase 4,5 GHz od společnosti Rigol

Rigol RSA3000

Tento nástroj je součástí nové rodiny, nazývané RSA3000, který také obsahuje verzi 3GHz a navazuje na vyšší specifikaci rodiny RSA5000, která byla oznámena počátkem tohoto roku.

"S aplikovanou volbou 40MHz nabízí RSA3000 stejný bezproblémový záběr, minimální pravděpodobnost zachycení [POI] 7,45 μs, sedm vizualizačních režimů a spouštěcí schopnosti jako RSA5000, což poskytuje kompletní analýzu v reálném čase pro inženýry za nižší vstupní cenu , "Řekl Rigol.

Včera Rigol oznámil nový osciloskop, stejně jako Rohde & Schwarz, ten druhý s 8GHz modelem.

Stejně jako v reálném čase může RSA3000 fungovat také jako tradiční analyzátor spektra s 10Hz rozlišením (RBW) a možností pro 1Hz, podlahu šumu jako -161dBm, fázový šum -102dBc / Hz a plný span překonat rychlostí 1 ms.

Rigol-RSA3000Hodnoty FFT při 146,484 za sekundu poskytují minimálně 100% POI v rozmezí 7,45 μs pro zachycení impulzů, skoků a přechodů až do této doby a zobrazení přesného výkonu 100% času. "Signály tak nízké jako 1 μs mohou být zachyceny díky našemu bezproblémovému zachycení FFT," tvrdí firma.

Mezi sedmi dostupnými daty: zobrazení hustoty pomáhá vidět časově měnící se signály a vyřešit skryté a superponované signály ve stejném kmitočtovém pásmu; spektrogramové displeje umožňují uživatelům vyhodnocovat změny v chování signálu v průběhu času, obzvláště užitečné při identifikaci skokových vzorků a charakterizování PLL; a displeje typu power versus time ukazují výkon RF pro reálný čas v uživatelsky definovaném časovém rozpětí, což pomáhá měřit trvání a časování pulzujících signálů a charakterizovat signály s amplitudovou modulací, jako je ASK.

Standardně je k dispozici výstup IF, který konvertuje celý rozpětí v reálném čase na nosič 430 MHz.

"Díky této schopnosti spolu s osciloskopem 500MHz může uživatel při integraci bezdrátových technologií propojit události jak v oblasti frekvence, tak v časové oblasti," uvedla firma a navrhla svůj DS7000.