Zprávy

Yorkshire firma používá VR k vybudování vlastní vozidla

Podle blogu na Webová stránka katapultů s vysokou hodnotou výroby, tato společnost na přestavbu vozidel ukazuje, jak může VR zvýšit produktivitu a zkrátit dobu obratu pro navrhování a sestavování vozidel pro zákazníky.

Společnost Clarks Vehicle Conversions (CVC) vyčleňuje vozidla, jako jsou dodávky na sociální zabezpečení, vozy pro životní styl a nosiče posádky. Mezi její zákazníky patří firmy jako National Rail, Enterprise a Lex Autolease.

V současné době, když do CVC přichází práce, musí její montéři, elektrikáři, inženýři, mechanici a návrháři postavit fyzický prototyp, který zákazníkovi předvede, aby následně navštívil CVC, aby schválil rozvržení předtím, než může do výroby vstoupit.Společnost ukázala, jak může technologie VR transformovat fázi návrhu konverze tak, že zákazníkovi umožní nosit sluchátka VR a "postavit" virtuální prototyp podle vlastních specifikací, než aby musel čekat na to, aby byl praktický demonstrant postavený.

Inženýr společnosti IMG Digital Software, Jake Senior využil stávajících CAD modelů společnosti k vytvoření prázdného dodávkového vozu ve virtuálním světě, kde si zákazník může vybírat položky z vystaveného kusu materiálu a umístit je do dodávky, kam chtějí jít.

Použití technologií VR může potenciálně zkrátit čas potřebný k obnovení výroby až o šest týdnů na 30 minut, tvrdí firma.Manažer projektu IMG pro malé a střední podniky, Matt Bacon, uvedl:

"Společnost CVC věděla, že chtějí využít technologii VR, pokud jde o vyřazování dodávkových vozů, ale nevěděla, jak to udělat, nebo co se technologie používá, jaké jsou výhody a jaký je nejlepší způsob, jak používat. Věděli, že to tam je, holisticky.

"Bylo to na nás během těch pěti dnů, abychom demonstrovali funkčnost některé z těchto kit VR speciálně. Chtěli jsme jim ukázat, co bychom mohli udělat a co bylo dosažitelné. "CVC v současné době zaměstnává inženýry prototypů, kteří profilují vložky ručně, aby zjistili velikost panelů. Namísto ručního profilování do prázdného prostoru na panelu a následného zploštění tohoto materiálu za účelem obrácení zakřiveného povrchu do plochého panelu pro obrábění vytvořil VR digitální geometrii, aby tento proces usnadnil.

Balíčky práce skupiny IMG byly uskutečněny během pětidenního financovaného projektu, který je součástí závazku AMRC k angažovanosti malých a středních podniků, financovaného vysoce hodnotnou výrobní katapultou.