Zprávy

Panel V / A / W má dotykový senzor

Murata-panel-meter-DCM20

V jednom pouzdře z polykarbonátu o rozměrech 53,3 x 36,3 mm, který se hodí do stojanů "0U" a "1U". Závitové montážní šrouby a svorkovnice v klecích jsou určeny k zajištění spolehlivého provozu v drsných prostředích.

Při napájení ze samostatného externího zdroje 9-72Vdc je měřitelný rozsah vstupního napětí 500mV až 72Vdc (s rozlišením až 10mV)

Při napájení ze snímače je měřitelný rozsah napětí 9 až 72 V DC.

Spotřeba proudu je typicky 6mA při 12V nebo 2mA při 72V, popisuje se jako "obecně zanedbatelná ve srovnání s měřeným proudem" firmou.

Pro proudové měření je nutný samostatný externí zkratový odpor (Murata nabízí vhodné díly, viz technický list) a měřidlo podporuje 16 rozsahů plného rozsahu od 5A do 1200A, zvolené pomocí přepínače DIP (snímané napětí je 50mV nebo 100mV). Pro kalibraci proti různým spínačům je k dispozici potenciometr.

Murata-panel-meter-DCM20Externí zkratový odpor se může nacházet buď v "vysoké" nebo "nízké" straně napájecího systému v rozsahu běžného režimu 72V DCM20. K dispozici je propojka pro nastavení skutečného napětí, a to buď vzdáleně nebo na bočním odporu. "Tímto způsobem je praktické snímání vysokého nebo nízkého bočního proudu a měření výkonu může vyloučit ztráty v elektroinstalaci a samotný zkratový odpor," uvedla firma.

Okamžitá přesnost výrobku je +/- 1% pro napětí a +/- 2% pro proud.

Kapacitní snímač je vestavěn do předního panelu pro výběr provozního režimu, "vyhýbá se problémům s opotřebením s membránou jiných mechanických spínačů", říká Murata.

Displej lze buď ručně přepínat mezi zobrazeními napětí, proudu a výkonu, nebo je mezi nimi automaticky přepínat. LED diody pod číselným displejem ukazují, které množství se měří.

Zamýšlené využití je v laboratořích, průmyslových zařízeních, distribuci elektrické energie telekomunikačních zařízení, řízení baterií, zálohování baterií, alternativní energie a námořních zařízení.