Zprávy

Řešení Gas Sensing Solutions zdvojnásobuje škótskou výrobu

Gas Sensing Solutions doubles Scottish manufacturing - GSS epi-wafer-machine

Firma vyrábí CO2 senzory, včetně světelných diod LED, které se v nich nacházejí, a prodává je do aplikací včetně monitorování bezpečnosti a ochrany zdraví a zdravotní péče.

"Senzory vyrábíme in-house," řekl Graeme Addison, manažer kvality GSS. "Aktualizace z ISO 9001: 2008 zajišťuje, že splňujeme nejnovější standardy pro řízení jakosti. Hlavní rozdíl v novém standardu spočívá v tom, že se zaměřuje na snížení rizika. "

Výrobní prostor se ve skutečnosti více než zdvojnásobil a kancelářské prostory se zdvojnásobily, aby se přizpůsobil dalšímu personálu.

"Byli jsme velmi šťastní, že jsme mohli získat vedlejší obchodní jednotku, abychom se nemuseli přestěhovat," řekl Addison. "To je nyní integrováno do našeho výrobního závodu a dává nám možnost růstu při dalším rozvoji našich mezinárodních trhů. Současně jsme rozšířili náš systém kvality výroby tak, aby vyhovoval požadavkům ATEX na některé z našich zákaznických senzorových projektů. "

Společnost byla založena na myšlence použití středně infračervených LED diod pro CO2 pomocí technologie, která umožňuje snížit spotřebu energie až do okamžiku, kdy mohou být snímače napájeny bateriemi. "Kromě toho mohou být vyrobeny pro měření jak nízkých, tak vysokých emisí CO2 úrovně koncentrace až 100%, "uvedla firma.

Používají se dvě vlnové délky, 4,2 a 4,4 um a technika nazývaná nedisperzní infračervenou absorpcí. Firma vyvinula vlastní LED diody, které jsou speciálně naladěny pro emise při těchto vlnových délkách. Čtení snímků lze odebrat za méně než jednu sekundu.

Má tři rodiny CO2 senzory:

  • CozIR - nízká spotřeba energie, dlouhá životnost, zaměřená na aplikace s bateriemi a IoT.
  • SprintIR - vysoká rychlost, rychlá odezva.
  • ExplorIR - robustní, pro drsné prostředí, jako jsou vibrace, otřesy a změny tlaku.