Zprávy

Budou obchody bez asistenta AI vytvářet maloobchodní ráj?

Zákazníci jsou již obeznámeni s používáním internetu, který jim pomáhá procházet si v obchodě nebo směrovat je na speciální nabídky. Maloobchodníci také využívají internet k tomu, aby udržovali regály v zásobě a dodávali zboží zákazníkům. Dalším krokem je využití výpočetní techniky na okrajích, rozpoznávání snímků a senzorů pro zkušenost s "citlivým maloobchodem".

"Inteligentní maloobchodníci budou mapovat své příklady použití internetu, aby zjistili správnou rovnováhu nákladů na připojení, dosahu, spolehlivosti, rychlosti a vlastností," domnívá se Pete Horwat, ředitel EMEA v Rigado. "Vzhledem k tomu, že konektivita se rozšiřuje a možnosti se dále množí, doporučuje se řešení IoT, které je v budoucnu možné, najít bránu, která nabízí řadu možností připojení, jako je Bluetooth 5, Zigbee, Thread a Wi-Fi. dodává.

Vesta IoT brány společnosti Linux provozuje operační systém Linux a Zephyr a podporuje rozhraní Bluetooth 5, 802.15.4, Wi-Fi a Ethernet. Pro bezpečné hranové výpočty společnost přidala Ubuntu Core OS společnosti Canonial, která je určena pro IoT a vestavěná zařízení s bezpečnými balíčky aplikací Linux nazvanými snaps. Funkce Snaps umožňují aktualizaci transakcí, což umožňuje, aby více aplikací běželo na jediné bráně. Brány mají zabezpečenou funkci zavádění a šifrované systémy souborů, které chrání integritu kódu a dat a také zabraňují načtení neoprávněného kódu.

"Úplně kontejnerový okrajový systém OS s bezpečnostními prvky zabudovanými jak do softwaru, tak i hardwaru, chrání před zranitelností zabezpečení zařízení," říká Horwat. "Kromě toho integrovaný bezpečnostní přístup k aktualizaci a náprave okraje, jak se stávají známými zranitelnými místy, pomáhá udržovat retailovou internetovou komunikaci nepřetržitě chráněnou v terénu," říká.

Minulý měsíc společnost Rigado zavedla předplatitelskou službu pro správu a automatizaci zabezpečení. Služba Cascade Edge-as-a-Service zahrnuje bránu Cascade 500 IoT s technologií Bluetooth 5, Zigbee, Thread, Wi-Fi a LTE. Jedná se o službu Edge Protect, která poskytuje automatické aktualizace operačních systémů a zabezpečení, pokud jsou zjištěny chyby nebo expozice, zatímco nástroje Edge Direct umožňují nastavit výstrahy a spravovat zabezpečené ID a aktualizace. Konečně je konektivita a výpočetní platforma Edge Connect s operačním systémem a zásuvkami pro udržení aplikací na okraji. Nabízí také snadnější připojení k senzorům IoT a majákům pomocí volání API, tvrdí společnost.

"Edge computing je pro řadu aplikací rozhodující pro řadu aplikací," říká Horwat, "z redukce latence pro lokální kontrolu zařízení na předběžné zpracování dat, budování a udržování skutečného výpočetního prostředí na okrajích může snadno spotřebovat 20% až 50% nákladů na vývoj internetu IoT. "Varuje, že to může vést k prodlevám mezi trhem, přidáním nákladů a může vést k použití kódu, který nebyl určen k výrobě, čímž vzniklo riziko bezpečnosti a údržby.

Přednastavená infrastruktura IOT používaná jako služba umožňuje vývojářům soustředit se na vytváření aplikací, které přidávají hodnotu. Maloobchodníci, kteří používají tuto metodiku, ušetří čtyři až šest měsíců vývojového času, odhaduje společnost Horwat.

Automatizovaný maloobchod

V loňském roce oznámila společnost Intel investici ve výši 100 milionů dolarů v oblasti automatizace robotiky, automatizace AI a IoT. Systémy byly přijaty v 60 obchodech s využitím 2 000 senzorů pro inteligentní regály, věrnostní schémata, inteligentní digitální značení a řízení zásob. Jeden příklad je v Číně, kde on-line prodejce JD otevřel prodej cihel a malty, který nevyužívá žádné prodejce.

Obchod D-Mart prodává malou část sortimentu elektroniky, potravinářských výrobků a oděvů společnosti a využívá technologií reagujících na technologii Intel, které zahrnují výpočetní techniky na okraji, digitální značení a zařízení pro prodejní místa (PoS).

Rozpoznání tváře a snímání pohybu se používají k přístupu do obchodu. Jakmile dovnitř, sledování pohybu může pomoci identifikovat hlavní stránky pro umístění produktu a aktualizace softwaru udržují úroveň inventáře. Biometrické rozpoznávání se používá pro bezpečné platby při samoobslužné pokladně.

Čínský e-commerce B2C zahrnuje také další nové technologie s dodávkou drone. Je údajně nejrozsáhlejší infrastrukturou doručovacího systému a testuje robotické a bezvodičské doručovací služby pomocí autonomního vozíku.

Individuální výběr čokolády

Rozpoznávání snímků lze použít k identifikaci zákazníků, kteří jsou součástí věrnostního schématu. Toto bylo používáno severoamerickým artisanským cukrářem Lolli & Pops, aby umožnilo asistentům rozpoznat věrnostní členy v reálném čase při jejich vstupu. Přístup k preferencím těchto zákazníků umožňuje analytickému softwaru provést personalizovaná doporučení přizpůsobená známým preferencím zákazníků.

Odpovědný maloobchodní senzor společnosti Intel je popisován jako "nervový systém" obchodu, spojující provozní oblasti, shromažďování a zpracování dat a využívání datové analýzy pro sledování a kontrolu inventáře. To bylo používáno holandskou oděvní společností G-Star ve více než 20 obchodech k dnešnímu dni. Snímače shromažďují a zpracovávají data, která je integrována s datovou analýzou RIOT a softwarem pro správu maloobchodu, aby poskytl maloobchodníkovi přehled o tom, jaké linky se prodávají a které je třeba doplnit. Tato data mohou zabránit tomu, aby se ztráty z prodeje zboží staly mimo skladové zásoby a zabránilo se nadměrnému skladování, což může mít za následek potřebu slevy na zboží, aby se udrželo v pohybu.

Policové stohovače

Společnost Intel spolupracovala s výzkumnými pracovníky na univerzitě Carnegie Mellon, aby dokázala vyvinout automatický regálový zásobník AndyVision, který demonstruje, jak mohou fotoaparáty a software pro rozpoznávání obrazu pomáhat udržet regály. V některých obchodech jsou dodavatelé účtováni prémie za to, aby výrobky byly umístěny v nejlepších maloobchodních místech, jako jsou uličky nebo střední regály. Pomocí mapy obchodu robot zajišťuje, že regály a plochy jsou zásobovány příslušným zbožím.

AndyVision je alternativou k používání bezdrátových značek RFID na produktech pro sledování inventáře. Kombinuje algoritmy pro zpracování obrázků, které běží na procesoru Intel s nízkým výkonem a snímá obrazy. Ačkoli je snazší zavést než tagování RFID, Priya Narasimhan, profesorka elektrotechniky a počítačového inženýrství na univerzitě Carnegie Mellon, přiznává, že robot může být rušivý a míchá se s nakupujícími, zatímco zachycuje snímky polic.

Oddělení také hledá kamery pro montáž do některých nákupních vozíků, které sbírají obrazy nenápadně, když se pohybují, stejně jako pomocí stávajících kamer nebo montážních senzorů v stropě a policích kolem obchodů. Systém založený na obrázcích může denně aktualizovat značky prostřednictvím cloud, aby potvrdil, že umístění produktu je správné a může být také použito k aktualizaci obchodních map robota při zavádění nových produktů nebo pokud byl výrobek přidělen příliš mnoho nebo příliš málo prostoru .

Na cestách

Zatímco je důležité zajistit, aby se akcie nacházely na správném místě ve správný čas, mnoho zákazníků by také chtělo získat speciální nabídky. Mobilní kupony, které jsou přizpůsobeny individuálním preferencím a nákupním návykům, lze dodat do telefonu pro použití v obchodě.

Rob Hussey, manažer vývoje trhu společnosti Honeywell pro zjišťování a IoT, říká: "Tyto kupony jsou používány jako spojení mezi digitálním světem a fyzickým obchodem." Pro vytvoření spojení mnoho prodejců instaluje 2D čtečky snímků do kiosků v obchodech číst mobilní kupony. Na pokladně nebo tam, kde jsou osobní údaje skenovány z průkazu totožnosti, je důležité, aby byly údaje před jejich přenosem přes internet šifrovány, "říká Hussey.

Připojení k cloudu za účelem usnadnění interpretace dat představuje riziko pro identifikaci osobních údajů, zatímco může být získáno z průkazu totožnosti uvnitř 2D čtečky snímků, aby byla zajištěna bezpečnější transakce, vysvětluje Hussey, cituje modul kompaktního 2D obrazového snímače CM pro kioskové údaje operací. Má 1D a 2D čtečku čárových kódů pro obrazovky telefonů nebo papírové kupony. Je navržena tak, aby byla snadno integrována do kiosku, říká Hussey, a může být namontována vertikálně nebo horizontálně pomocí standardního konektoru micro-USB kabelu.

Pro Severní Ameriku získává volba EasyDL informace z řidičského průkazu, aniž by byla vysílána přes internet.

Profesionální profil, který lze dosáhnout, pokud je používán moudře, může zákazníkům nabídnout relevantní nabídky na základě jejich preferencí, historie nákupů nebo dostupného inventáře. "Přístroje, jako je například modul CMC Compact 2D, mohou být použity k poskytování služeb zákazníkům v kiosku, který je téměř stejný jako nejvyužívanější zaměstnanci zákaznických služeb," doufá Hussey.