Zprávy

TI dosáhne průmyslového pololetí

Společnost Texas Instruments (TI) si zachovala svou pozici největšího dodavatele průmyslových polovodičů v roce 2017.

Akvizice Linear Technology katapultuje Analog Devices na druhé pozici. Kombinovaná společnost Analog Devices a společnost Linear Technology vytvořila v roce 2017 tržby z průmyslové činnosti ve výši 2,8 miliardy dolarů. Tato akvizice zvýšila podíl průmyslových trhů ADI na diverzifikovaných segmentech v tovární automatizaci, vojenském letectví, video dohledu, testování a měření, lékařské a energetické a energetické aplikace.

Intel se umístil na třetím místě, neboť divize Internet of Things (IoT) společnosti pokračovala ve vytváření dvojciferného růstu výnosů, který byl přisuzován inovaci a síle ve své automatizaci továren, sledování videa a zdravotnických segmentů. Růst byl podpořen také šířením inteligentních a připojených zařízení a obrovským nárůstem datové analýzy.

Ve čtvrtém žebříčku byl silný růst tržeb společnosti Infineon veden průmyslovými aplikacemi, zejména v tovární automatizaci, trakci a různými energetickými a energetickými segmenty, jako jsou PV, nabíječky elektrických vozidel a napájecí zdroje, kde se používají její přední diskrétní a řídící zařízení.

Na páté pozici plynulý tok průmyslových příjmů společnosti STMicroelectronics vychází z řady aplikací, včetně automatizace továren a budov, kde se používají jeho MCU, analogové a diskrétní komponenty.

Ekologické tržby společnosti Micron z průmyslových podniků nadále prosperovaly v roce 2017, čímž se společnost stala na šestém místě, a to díky dynamickému růstu paměti DRAM (Random Access Memory) na trzích průmyslových IoT (IIoT), které zahrnují automatizaci továren, sledování videa a přepravu.

Společnost Toshiba se umístila na sedmém místě, přičemž příjmy z průmyslové elektroniky vzrostly v roce 2017 na 1,5 miliardy dolarů. Růst byl řízen diskrétními výkonovými tranzistory, MCU, optickými a logickými integrovanými obvody (IC) v automatizaci výroby a automatizace procesů, energii a energii a budování a řízení domů.

Technologie Microchip Technology se umístila na osmém místě a její růst výnosů byl primárně podpořen řešeními MCU ve výrobě a automatizaci procesů, energetice a energetice a budování a řízení domů

Společnost ON Semiconductor byla v roce 2017 zařazena na deváté místo, řízená výrobou a automatizací procesů, včetně strojního vidění, energie a energie, automatizace budov a sluchadel a dalších zdravotnických prostředků.

Společnost NXP se umístila na desátém místě na průmyslovém trhu se silnou přítomností v automatizaci výroby a automatizace procesů, v budovách a kontrolách v domácnosti, ve zdravotnické elektronice a dalších průmyslových aplikacích.

Přestože nebyla součástí prvního 10. místa, obzvláště pozoruhodné byly čínské masivní investice do výroby LED. Čínská firma MLS vzrostla od 18. do 13. rokuth místo poté, co v roce 2017 dosáhl 50% růst tržeb a dosáhl 1 miliardy dolarů. MLS porazil další vedoucí světové dodavatele LED osvětlení Nichia, Osram a Cree.

Požadavky na průmyslové elektronické zařízení byly v roce 2017 široké, s pokračujícím růstem komerčních a vojenských letadel, LED osvětlení, digitální signage, digitální video sledování, řízení klimatu, inteligentní měřiče, trakční, fotovoltaické (PV) invertory, elektronika, jako je srdeční zařízení, sluchadla, endoskopie a zobrazovací systémy.

Optické polovodiče dodávaly vynikající výkon díky pokračující síle celkového trhu s osvětlovacími LED diodami. Požadavek výkonové náročnosti se zvýšil v průmyslových pohonech motoru, EV nabíječkách, fotovoltaických střídačích, trakčním a osvětlovacím zařízení.

Analóg pro všeobecné použití má silný pětiletý růst na různých průmyslových trzích, zejména v tovární automatizaci, elektřině a energii a osvětlení.

Mikroprocesory (MCU) jsou také navrženy tak, aby zažívaly dlouhodobý růst založený na širokém základu díky pokrokům v oblasti energetické účinnosti a integračních funkcí.