Zprávy

TI se zaměřuje na automobilový a průmyslový průmysl s vysoce výkonnými ~ 30V op-zesilovači

"Jedná se o první z mnoha dalších zesilovačů zaměřených na tuto oblast, na začátku dlouhé cesty vysokonapěťových produktů," řekl TI manažer produktů přesných zesilovačů Marco Gardner pro Electronics Weekly.

Současně firma oznámila 32V 900MHz CMOS proudový zpětnovazebný zesilovač s vysokým proudovým výkonem pro řízení těžkých nákladů (viz dále).

Ve světě, kde pracující napětí klesá, proč nový proces vysokého napětí?

"V elektrických a hybridních vozidlech je spousta napětí kolem 48V a potřebuje se spousta signálu," řekl Gardener. "V průmyslu je spousta senzorových uzlů daleko od čtenářů, které zahrnují dlouhé kabely vystavené přechodům způsobeným osvětlením a elektrostatickému výboji. Musíte stále cítit malá napětí, ale spolehlivě přes všechny tyto rušení. "

OPA2810 je 27V 120MHz vstupní a výstupní optický zesilovač typu rail-to-rail se šumem 5.7nV / √Hz, který Gardener označil jako "velmi dobrý zesilovač sady nástrojů pro zpracování dat a sběr dat".

Odstup vstupní teploty v místnosti je 500μV a spotřeba je 3,6mA - druhá umožňuje Gardenerovi požadovat "nejlépe šířené pásmo / Iq pro> 12V jfet zesilovače pracující na 120MHz".

Na předním konci byly vybrány výstupy pro menší vstupní zkreslení než bipolární, bez tlumení šumu CMOS vstupu. "Jfet se ve velkém měřítku používá v senzorech s vysokou impedancí - například při získávání lékařských dat s vysokým rozlišením," řekl Gardener.

OPA189 je zesilovač s nulovým driftem o rozměrech 36V a v pásmu 14MHz je podle Gardenera největší průmyslový zesilovač s šířkou pásma: "3-5x rychlejší než cokoliv jiného, ​​co je k dispozici".

Propustnost je ve skutečnosti 0,02μV / ° C při 3μV offsetu, s maximálním posunem 4μV nad -40 až +125 ° C, což lze podle Gardenera měřit pouze proto, že hluk je dostatečně nízký, aby jej nebyl pohřben.

Uvnitř je nová topologie, která dosahuje hodnoty 5.2nV / √Hz, "velmi blízko lineárního zesilovače", dodal. "Ideální pro vstupní moduly a testy a měření."

Má neobvyklý zvukový profil některých nulových driftových zesilovačů?

"Ne, s touto technikou je hluk velmi podobný lineárnímu zesilovači," řekl Gardener. A toto, dodal, by mohl pomoci překonat něco, co nejen TI vidí jako problém: zdrženlivost mezi hardwarovými inženýry přijmout zařízení s nulovým drifem navzdory jejich vnitřním mikroskopickým vstupním offsetům.

"Mnozí hardwarové inženýři váhají, aby používali nulový drift," řekl Gardener. "Mnohokrát jsou zesilovače pomalé nebo mají hluk nad 20nV / √Hz. Tímto můžete snadno navrhnout lineární zesilovač, snížit nebo odstranit potřebu kalibrace. "

Jaká je topologie?

Vlastní hybridní topologie s vícenásobnými korekčními trasami, byla všichni Gardener připraveni říci, dokud není patentová situace konečná.

Ostatní parametry jsou: 20V / μs slew-rate, 1,1μs usazování na 0,01% z 10V kroku a kreslení 1,3mA klid.

Zesilovač CMOS, který byl oznámen současně se dvěma bipolárními, je vyroben na stávajícím procesoru CMOS 32V a nikoli v novém systému BiCom, a přejeme srdce každého, kdo navrhuje generátor signálu, protože THS3491 je 900 MHz proudový zpětnovazebný zesilovač s výstupem ± 420 mA, který může řídit 10Vp-p do 100Ω při 200MHz.

"Je to skutečný stav techniky pro testování a měření," říká Garnener, "Perfektní pro výstupní stupně generátorů funkcí a také pro pohon laserových diod, které vypadají jako vysokonapěťová vysokokapacitní zátěž."

TI-THS3491-function-generator-output50 Ω generátor výstupních stupňů pohonu při> 100 MHz.

To může dosáhnout přehřátí <1.5% for a 10V step, and rise and fall times of <1.3 ns.

TI-THS3491-function-generator-output-distortion.. s tímto zkreslením výstupu

Špičkový výstupní proud je> 500mA, což umožňuje hnojení těžkých kapacitních zátěží a výstupní houpání je 28Vp-p do 100Ω s ± 16V kolejnicemi.

Rychlost šňůry je 8 000V a existují dvě možnosti balení, 3x3mm QFN a SOIC, které jsou tepelně potažené pro vysoký výkon. To znamená, že spojení na tepelný odpor okolního prostředí je 44 a 49 ° C / W, takže ne všechny kombinace výstupního proudu a napětí mohou být velmi dlouhé.

"Nové konstrukce využívají nejmenší zkreslení pomocí balíku VQFN-16, zatímco 8pinový balíček HSOIC upgraduje existující konstrukce THS3091 nebo THS3095, protože nižší výstupní výška poskytuje vyšší výkyv na výstupy ± 15V," řekl TI.

Produkt

Modul hodnocení Balík OPA2810
JFET vstupní operační zesilovač
OPA2810DGKEVM
8 kolíků SOT-23 8 pinový VSSOP
OPA189
nula-drift op amp
DIYAMP-EVM
DIP-ADAPTÉR-EVM
8pinový SOIC
THS3491
proud-zpětná vazba op amp
THS3491DDAEVM
THS3491RGTEVM
8pinový SOIC
16 pinový VQFN