Zprávy

ROHM nabízí desku pro rozšíření senzoru pro Arduino

ROHM offers sensor expansion board for Arduino

SensorShield-EVK-003 je nejnovější senzorová vyhodnocovací sada, kterou nabízí společnost ROHM. Aktualizovaná sestava sdružuje osm snímačů s různými snímači vyráběnými skupinou ROHM, jako jsou například akcelerometr, barometrický tlak, geomagnetické, optické snímače tepové frekvence atd. Spolu s "štítovou deskou" pro připojení k otevřeným plošinám.

Pomocí funkce SensorShield-EVK-003 je snadné konfigurovat prostředí snímače jednoduchým začleněním softwaru a připojením k Arduino Uno nebo k jiným populárním deskám MCU.

To nejen umožňuje okamžité ověření provozu snímače, ale také usnadňuje návrh senzorových zařízení. Tato sada značně snižuje vývojové zatížení a současně podporuje expanzi trhu IO.

Snímač SensorShield-EVK-003, čtecí štítek snímače a vyhodnocovací desky snímačů jsou k dispozici samostatně prostřednictvím online distributorů. Kromě toho je možné všechny dokumenty a materiály potřebné pro ovládání senzorové sady stáhnout ze společnosti webová stránka.

V posledních letech se po rozšiřování internetu věcí v oblasti infrastruktury, zemědělství, automobilového průmyslu a dalších oblastí objevilo několik společností, které nabízejí služby, aplikace a zařízení, které uspokojují potřeby trhu IO. Při tvorbě produktů pro rozšiřování ekosystému IoT je však zapotřebí významné vývojové úsilí spolu s hardwarovou a softwarovou odborností. Snadné vyhodnocení je komplikované vzhledem k tomu, že vývojové a montážní prostředí jsou pro každé zařízení IoT odlišné.

V reakci na to začala společnost ROHM nabízet platformové nástroje s otevřeným zdrojovým kódem, jako je například série Lazurite, která usnadňuje prototypování IoT a počáteční vývoj. Pohybem dopředu bude společnost ROHM dále rozvíjet senzorová zařízení, která dosahují většího pohodlí a bezpečnosti na internetu internetu a dalších rozšiřujících se trzích.