Zprávy

Mikro LED diody Plessey vybrané pro brýle AR

https://static.electronicsweekly.com/wp-content/uploads/2018/06/04153654/Plessey-AR-Illuminator-Xparent

"Tento vývoj s Vuzixem, vedoucím hráčem při zkoumání nové generace rozšířené reality, je významným potvrzením přístupu Plessey GaN-on-silicon microLED," řekl CEO Plessey Dr. Keith Strickland.

Quanta-Brite je světelný zdroj pro osvětlovací zařízení DMD (digitální mikroskopické zrcadlo) nebo LCoS (tekuté krystaly na křemíku), založené na monolitických polích mikro-LED, což tvrdí Plessey, že umožní optický systém až do 50 % menší, lehčí a jednodušší než stávající řešení, stejně jako zvýšení účinnosti.

"Technologie společnosti Plessey Quanta-Brite může být velkým předpokladem budoucnosti rozšířené reality," řekl generální ředitel společnosti Vuzix Paul Travers. "Kromě vysokého výkonu, nízké spotřeby a malých osvětlovacích schopností může velmi vysoká úroveň osvětlení světelného zdroje také umožnit vývoj konečných výrobků s elegantnějším tvarem, který je klíčovým atributem našeho inteligentní brýle založené na vlnách a kritické pro přijetí na masovém trhu. "

Mikro LED diody jsou vyráběny s využitím technologie společnosti Plessey GaN-on-silicon v kombinaci se znalostmi o integrovaném obvodu, které umožňují vytvoření vodičů mezi LED diodami. Firma také vyvinula způsob uložení červených a zelených fosforů na dvě třetiny indikačně modrých mikrometrických LED, které produkují stovky nebo tisíce pixelů RGB.

"Osvětlovač Quanta-Brite obsahuje řadu přepínatelných pixelů RGB s integrovanými prvotřídními optickými prvky pro optimalizovanou extrakci světla, zjednodušenými přídavnými optickými prvky a rovnoměrným osvětlením," řekl marketingový ředitel společnosti Plessey Myles Blake pro Electronics Weekly. "Všechny pixely jedné barvy jsou řešeny jako jeden a rozloženy podle požadavků DMD nebo LCoS. Celková velikost balení pro monolitické pole RGB, blízké kolimace a objektiv je níže je 5,5 x 5 x 2 mm.

Vuzix již vyvinul inteligentní brýle vyvrcholí Vuzix Blade, který využívá vlastnickou vlnovodnou optiku tvořenou nanostrukturami na skle. Další generace, podle Plessey, použije mikroskopické pole Plessey.

Toto oznámení nezahrnuje micro-LED displeje RGB, které jsou určeny k úplnému nahrazení DMD a LCoS, které někteří tvrdí, že budou konečným zdrojem obrazu pro brýle AR.

"Quanta-Ray je rodný název produktu Plessey pro pole RGB, který poskytuje individuálně adresovatelné subpixely RGB, a proto poskytuje plné adresovatelné pixely RGB v poli," řekl Blake.