Zprávy

PCIM: ON zlepšuje regulátory nízkého šumu LDO

Řada NCP16x spolu s AEC-Q100 kvalifikovanými variantami automobilů NCV81x přináší lepší výkon v aplikacích, jako jsou moduly ADAS obrazových senzorů pro automobily, přenosná zařízení a bezdrátové aplikace - včetně 802.11ad WiGig, Bluetooth a WLAN.

Řada NCP16x zahrnuje čtyři zařízení s širokým rozsahem vstupního napětí od 1,9 do 5,5 voltů (V) pro podporu různých koncových aplikací. Výstupní proud 250 mA (mA), 450 mA a 700 mA v běžném balení umožňuje snadnou škálovatelnost návrhů.

Vysoce vysoký PSRR s kapacitou 98 decibelů (dB) zabraňuje nežádoucímu šumu napájení od citlivých analogových obvodů, zatímco velmi nízký šum 6,5 μV (uV) RMS eliminuje potřebu dodatečné výstupní kapacity.

Nové regulátory LDO mají nízké výstupní napětí 80 milivoltů (mV), které podporují a pomáhají prodlužovat životnost konečných produktů baterií. To je dále zdokonaleno klidovým proudem bez zatížení pouze 12 mikroamer (μA).

Jsou k dispozici v pevných výstupních napětích od 1,2 V do 5,3 V s přesností +/- 2% v celém aplikačním rozsahu. Stabilní provoz se dosahuje pouze s kapacitou 1 μF na vstupu a výstupu, což umožňuje nižší náklady a velikost systému.

Nová patentovaná architektura je implementována pro dosažení ultra-vysokého výkonu PSRR a rozšiřuje vedoucí pozici ON Semiconductor v této oblasti. Poskytování vysoké úrovně PSRR v širokém frekvenčním rozsahu (10 kHz až 100 kHz) je důležité pro ukončení výkonu aplikace.

v obrazových snímačů pro kamery ADAS, například NCV8163 poskytuje vylepšenou kvalitu obrazu filtrováním šumu napájení, který by jinak poškodil signál napětí aplikovaný na pixel. v bezdrátových aplikací jako je například WiGig 802.11ad, kombinace ultra-vysokého výkonu PSRR a extrémně nízkého šumu, jak je patrné z modelu NCP167, zajišťuje výkonovou účinnost systému na základě efektivního napájení.

Zařízení NCP16x jsou k dispozici v TSOP-5, XDFN-4 a WLCSP-4. NCV816x Automobilové varianty jsou k dispozici v TSOP-5 a XDFN-4. Všechny jsou vhodné pro moderní design s vysokou hustotou.