Zprávy

Microchip dodává mikrokontrolér Armv8-M na úrovni čipu

Microchip adds chip-level security to Armv8-M microcontrollersJedná se o programovatelné prostředí zabezpečení, které zajišťuje izolaci hardwaru mezi certifikovanými knihovnami, kódem IP a kódem aplikace.Mikroprocesory SAM L11 mají také odolnost proti manipulaci na úrovni čipu, zabezpečené zavádění a bezpečné ukládání klíčů. Cílem je chránit návrhy IOT jak od vzdálených, tak fyzických útoků.

SAM L11 je navržen tak, aby byl vybaven malým výkonem, a také bezpečnostní funkce, jako je například šifrovací modul, který podporuje pokročilé šifrovací standardy (AES), Galois Counter Mode (GCM) a Secure Hash Algorithm (SHA).

Zabezpečené zavádění a zabezpečené ukládání klíčů s funkcemi detekce narušení vytvářejí kořen důvěryhodnosti hardwaru. Nabízí také zabezpečený bootloader pro bezpečné upgrady firmwaru.Společnost Microchip spolupracuje s firmou Trustonic (založenou společností ARM a Gemalto), která nabízí bezpečnostní rámec pro zjednodušení implementace zabezpečení a zabezpečení vstupních a výstupních služeb Secure Thingz a Data I / O pro zajištění zabezpečení služeb - naprogramování v šifrovacích klíčích před dodáním.

Stejně jako čip detekující manipulaci uvnitř sebe, má čtyři vstupní kolíky, skrze které může být upozorněn externím hardwarem pro detekci tamperu.

Microchip-SAM-L10-SAM-L11-software-Pro aplikace s nižšími bezpečnostními požadavky firma uvedla jednodušší model SAM L10, který podle Microchipu dosahuje 405 na ULPMark společnosti EEMBC.

Daleko od zabezpečení, oba modely L11 a L10 mají periferní zařízení pro ovládání dotykem, které jsou vylepšeny z dřívějších nabídek firmy, které se zabývají vlhkými dotykovými obrazovkami.

Podpora rozvoje zahrnuje:

Sada hodnocení SAM L11 Xplained Pro (DM320205)

Sada hodnocení SAM L10 Xplained Pro (DM320204)

  • Atmel Studio 7 IDE,
  • IAR Embedded Workbench
  • Keil MDK
  • Atmel Start on-line konfigurační nástroj (který podporuje TrustZone)
  • QTouch modulární knihovna
  • 2D knihovna dotykových ploch
  • Konfigurátor QTouch
  • Zařízení L11 a L10 jsou nyní k dispozici.