Zprávy

Matchboxové atomové hodiny velikosti pro komerční prostory

Microsemi-SA.45s-atomic-clock

Zařízení zajišťuje přesnost a stabilitu technologie atomových hodin a současně dosahuje významných průlomů při spotřebě snížené velikosti, hmotnosti a výkonu (SWaP).

Volal SA.45s, čerpá méně než 120mW a zapadá do 17cm3 (41 x 35 x 12 mm) s hmotností <35g.

Radiační tolerance je 20krad a blokování jedné události (SEL) a jednorázové události (SEU) jsou testovány na 64Mev / cm2/ mg)

Firma označuje atomové hodiny "CSAC" pro čipové atomové hodiny.

"S představením komerčního prostoru CSAC nyní nabízíme atomově přesné hodiny s radiační tolerancí k podpoře snahy vesmírného trhu snížit náklady na mise a časy návrhu pomocí zařízení COTS," řekl Peter Cash, ředitel hodinová obchodní jednotka Microsemi. "Jako první atomové referenční hodiny s nízkým SWaP k dispozici pro prostor, naše zařízení je vhodné pro aplikace vyžadující přesné synchronizace hodin, včetně různých stávajících a vznikajících aplikací LEO."
(COTS = obchodní off-the-shelf, SWaP = hmotnost a výkon).

Krátkodobá stabilita (Allanova odchylka) je 3,0 x 10-10 (při TAU = 1 s) a frekvenční stabilita v teplotním rozmezí je <5 x 10-10

, a navíc je zde vestavěný vstup 1 puls za sekundu pro disciplinování GPS, "takže zařízení je vhodné pro podržení aplikací," říká Microsemi, který také vidí, že je používán: časování satelitů a řízení frekvence, satelitní propojení, "zajištěná pozice, navigace a časování" a pozorování Země.

Hlavním výstupem je CMOS kompatibilní čtvercová vlna při 10MHz. Sériové rozhraní RS-232 na úrovni CMOS je vestavěno pro ovládání, kalibraci a indikaci stavu a prostřednictvím RS-232 lze číst interní denní hodiny.

Část je nyní k dispozici.