Zprávy

Infineon postavil ve Villachu 1,6 mld

Infineon to build €1.6bn 300mm fab in Villach

Investice ve výši přibližně 1,6 miliardy EUR jsou plánovány na šest let. Zhruba 400 vysoce kvalifikovaných nových pracovních míst vytvoří závod.

Stavba by měla být zahájena v první polovině roku 2019 a předpokládá se, že výroba začne na začátku roku 2021. Dodatečný prodejní potenciál nové továrny při plném využití kapacity se odhaduje na přibližně 1,8 miliardy EUR ročně.

"Globální poptávka po silových polovodičů vzrůstá," říká generální ředitel Infineon Dr. Reinhard Ploss, "růst je podpořen globálními megatrendy, jako je změna klimatu, demografické změny a rostoucí digitalizace. Elektrické vozy, připojená zařízení a baterie, datová centra nebo výroba energie z obnovitelných zdrojů vyžadují výkonné a spolehlivé výkonové polovodiče. Tento trend jsme poznali brzy, a tak rychle rozšiřujeme výrobní kapacity pro 300 milimetrovou technologii v naší lokalitě v Drážďanech. Nové zařízení v Villachu nám pomůže uspokojit rostoucí poptávku, kterou očekávají naši zákazníci, a pokračovat na naší cestě k úspěchu v příštím desetiletí. S podporou jedinečných odborných znalostí, které jsme vybudovali v našich lokalitách v Evropě, jsme jako globální společnost schopni posílit naši pozici na světovém trhu dlouhodobě. "

"Investice, které se společnost Infineon rozhodla učinit ve Villachu, je z hlediska jejího rozsahu jedinečná a tak skutečný úspěch Rakouska jako místa a technologického sektoru v Evropě", říká kancléř Rakouska Sebastian Kurz.

Villach je kompetenčním centrem skupiny pro výkonové polovodiče a je již dlouho důležitým místem pro inovace v produkční síti společnosti Infineon.

Byla zde vyvinuta výroba výkonových polovodičů na 300 milimetrových tenkých plátnách a v posledních letech byla rozšířena na plně automatizovanou velkoobjemovou výrobu v lokalitě v Drážďanech.

Díky většímu průměru destiček tato technologie přináší značné zisky v produktivitě a snižuje provozní kapitál.

Drážďany jsou největším místem společnosti Infineon pro zpracování plátků (frontend) a 300 milimetrových výrobních kapacit, které se očekávají až do roku 2021.

Infineon uplatní koncepty automatizace a digitalizace z Drážďan v nové továrně v Villach a vyvine je společně s těmito dvěma místy, aby zvýšila produktivitu a zajistila synergie ve vztahu k systémům a procesům v obou.

Podle výzkumníků trhu z firmy IHS Markit je společnost Infineon zdaleka největším poskytovatelem polovodičů v oblasti energetiky a má 18,5 procenta na trhu.

Fakta o nové čipové továrně ve Villachu

Zahájení výstavby: první polovina roku 2019
Plánované zahájení výroby: Začátek roku 2021
Celková plocha domu: ~ 60 000 m2
Objem investic (budova, technologie čistých prostor, výrobní zařízení a zařízení): ~ 1,6 miliardy EUR
Investiční období: 6 let
Zaměstnanci: ~ 400 vysoce kvalifikovaných pracovních míst