Zprávy

Francouzské výzkumné centrum zavádí samostatný projekt vozidel s Transdev

French research centre sets up autonomous vehicle project with TransdevLIDAR (nebo detekce a sledování světla) je snímací technika používaná při pohybu vozidel, která používá světlo ve formě pulzního laseru pro měření rozsahu a polohy.

Obvykle se používá pro vytváření map s vysokým rozlišením a LiDAR se nyní používá i pro ovládání a navigaci u některých autonómních vozidel.

Hodnocení účinnosti a robustnosti snímačů je rozhodující pro vývoj autonomních systémů vozidel, které umožní bezpečnou a bezpečnou provozování autodopravních vozidel v maximálních podmínkách prostředí.

Leti týmy se zaměří na požadavky na vnímání a výzvy ze systému LiDAR a vyhodnotí senzory v reálných podmínkách. Vozidla budou vystavena objektem s různou odrazivostí, jako jsou pneumatiky a pouliční značky, stejně jako okolní podmínky, jako je počasí, dostupné světlo a mlha.Projekt rovněž vytvoří seznam kritérií a objektivních parametrů, pomocí kterých mohou být vyhodnocovány různé komerční systémy LiDAR.

"Jako inovativní dodavatel autodopravních vozidel pro inteligentní města, Transdev vede průvod směrem k citlivým, efektivním a bezpečným službám s autobusy a kyvadlovou dopravou," řekl generální ředitel Leti Emmanuel Sabonnadière.

"Tento projekt bude vycházet z know-how společnosti Leti v oblasti senzorového fúze a zkušeností s vývojem senzorů s cílem posílit testování a vyhodnocení senzorů Transdev pro své vozy."