Zprávy

Oční sledovací brýle s přirozeným dipólem

Imec-electro-oculography glasses

Snímání pouze napětí, řešení menší, méně energie a levnější než tradiční řešení založené na fotoaparátech, uvedlo laboratoř.

Měření této přirozené diploe se nazývá elektro-okulografie (EOG)

"Technologie EOG společnosti Imec využívá pět elektrod s suchým kontaktem namontovaných na standardní dvojici brýlí," řekl Imec. "Elektrody detekují pohyby očí, zatímco ergonomický design dává uživateli pohodlné znalosti každodenních skleněných rámů."

Imec-electro-oculography glasses

EOG je obtížné, protože okolní oční svaly vytvářejí elektrické zásahy během mrknutí a sakací (například změny rychlých pohledů).

Zdá se, že Imec je na vrcholu požadovaného zpracování.

"Můžeme měřit svaly nebo dipól rohovky-retiny. Můžeme potlačit ten, koho nechcete, "řekl programový ředitel Imec wearables Chris Van Hoof.

Při obou možných pohybech oka se můžete například pohybovat prstem a otáčet, zatímco blikající může zvolit.

Speciální suché polymerní elektrody, tvarované tak, aby maximalizovaly poměr signálu k šumu, byly vyvinuty specialistou Datwyler.

Imec-electro-oculography glasses

Průmyslová firma GBO byla zakoupena do tvaru brýlí, které mají v bočních rámech baterie, zpracování elektroniky a Bluetooth. Četnost čtení je 256 vzorku / s.

Oční sledování

Rozšíření reality a virtuální realita (AR / VR) se předpokládá - například při výběru jídelníčku a v lékařských diagnózách existují vážnější aplikace, řekl Van Hoof.

"Analýza pohybů očí se stále častěji používá ve studiích neurologických poruch, které vedou k vědeckému poznání, že oční pohyby jsou postiženy neurodegenerativními chorobami, jako je Parkinsonova choroba nebo Alzheimerova choroba, dokonce i v počáteční fázi," říká Imec, výzkumných programů a navrhuje brýle pro včasné odhalení neurodegenerativních onemocnění a monitorování progrese onemocnění.