Zprávy

EMI-optimalizované automobilové PoL dc-dc buck

MAX20073_74

Maxim tvrdí, že "nejmenší výkon EMI v průmyslu pro infotainment v automobilovém průmyslu a aplikace ADAS" pro dvojici převaděčů peněz určených k výrobě 0,5-3,8V od 2,7-6V.

K dispozici jsou dvě zařízení, MAX20073 s výstupem až 2A a MAX20074, který má výstup 3A. K dispozici jsou varianty ASIL kompatibilní s pinem.

Cipy jsou zaměřeny na vytváření nízkých lokálních napětí z mezilezné sběrnice 5V, což snižuje potřebu provozovat více sběrnic přes PCB a potenciálně zvyšuje přesnost požadovaného nízkého napětí. "Výstupní napětí může být přednastaveno z výroby tak, aby bylo dosaženo přesnosti výstupního napětí ± 1,5% bez potřeby 0,1% externích rezistorů".

Vnitřní rezistory jsou nastaveny na výstupu "standardní" verze 3,3 V, ale jsou zjevně k dispozici další hodnoty a volba z výrobního závodu může být kdekoliv přes 0,5-3,8V.

Funkce zahrnují oscilátor s rozšířeným spektrem, synchronizaci, nucený režim PWM a režim skoku.

Společnost tvrdí, že se jedná o "ultra nízký klidový proud" a "vyšší účinnost než o konkurenční řešení", ale neuvedete ani tyto výkony ani výkon EMI v tomto článku, protože Maxim potřebuje, abyste podepsali NDA před jejich odhalením.

Zatímco nehovoří o absolutních amplitudách a frekvencích, mluvčí společnosti Maxim uvedl Electronics Weekly, že volitelná šíření spektra je +/- 3%, myslel se na to, že je širší než konkurence v automobilovém průmyslu a nabízí špičkové spektrum až o 8 dB. A toto tvrdé interní FET zapnutí a vypnutí je vyloučeno pro ovládání vyzvánění na spínacím uzlu. "Tento produkt není kvalitní pro automobilový průmysl, byl navržen od začátku pro automobilový průmysl, ačkoli zákazníci jsou vítáni k jeho použití mimo automobilový průmysl," řekl.

Architektura je současný režim.

Balení je 3 x 3 mm 10pin TDFN-EP a provoz je vyšší než -40 až + 125 ° C.

Soubory hodnocení MAX20073EVKIT # a MAX20074EVKIT # jsou k dispozici.