Zprávy

Alibaba, společnost RoboSense, spustila bezpilotní vozidlo s pevným stavem LIDAR

Nejdůležitějším prvkem dodávkového vozidla bez pohonu G Plus je solidní technologie LiDAR, RS-LiDAR-M1Pre, vyvinutá čínským systémem RoboSense.

Toto je poprvé, kdy se ve vývoji bezpilotního vozidla LiDAR používal pevný systém LiDAR, který označil začátky pevného stavu LiDAR v bezmotorových vozidlech.

RoboSense dosáhla strategického partnerství s Alibaba, aby poskytla dodávkové vozy s pevným stavem LiDAR pro všechna vozidla G Plus bez obsluhy.

Vozidla mohou být hromadně vyráběna, což umožňuje rychlou expanzi bezpilotních logistických vozidel a zefektivnění logistiky dodávek na masovém trhu pro rychlou popularizaci vozidel.

Bezpilotní automobily a nákladní automobily mohou být také vybaveny různými inteligentními zařízeními podle požadavků, přičemž vozidlo se přeměňuje na kuriérové ​​vozidlo, mobilní samoobslužnou stanici, mobilní kávovar na prodejní kávy apod., Které lze použít na různé nové maloobchodní scénáře .

Vozidlo je vybaveno třemi RS-LiDAR-M1Pres, dvěma vpředu a jedním vzadu, aby zajistilo nejvýkonnější 3D vnímání jízdního prostředí. To umožňuje vozidlům bez posádky jasně vidět směr jízdy, včetně tvaru, vzdálenosti, azimutu, rychlosti jízdy a směru jízdy chodců, automobilů, kamionů a dalších překážek, jakož i přesných oblastí, na kterých mohou být silnice pohon atd., aby byl zajištěn plynulý tok bezpilotních logistických vozidel v komplexním silničním prostředí.

RS-LiDAR-M1Pre je první polovodičový systém LiDAR MEMS, který byl zahájen firmou RoboSense. Jádrová technologie polovodičového systému LiDAR MEMS narušuje tradiční mechanické vícenásobné radary.

Schéma snímání mikroskopických čoček MEMS používané v zařízení RS-LiDAR-M1Pre vyžaduje pouze několik laserových vysílačů a přijímačů, které procházejí mikroskopickým zrcadlem MEMS v obou směrech kvůli úhlu natáčení. Rozlišení je velmi jemné, s vysokým úhlem a vertikálním úhlem, které dosahuje 0,2 ° v celém úhlu pohledu.

Naproti tomu pro tradiční mechanické vícenásobné paprsky LiDAR, které mají dosáhnout stejného účinku, vyžadují více než sto laserových vysílačů a přijímačů pro otáčení a snímání ve stejnou dobu, což značně zvyšuje materiálové a lidské náklady a snižuje výtěžnost a spolehlivost. výhody technologie LiDAR v pevné fázi MEMS jsou zřejmé.

Zlepšením výkonu LiDAR je úspory nákladů také skvělé a současně miniaturizace skenovací struktury výrazně zlepšuje stabilitu LiDAR.