Zprávy

500MHz od společnosti Rigol

Rigol MSO7000-DS7000-670

Existuje osm přístrojů v rodině DS7000 / MSO7000, všechny se čtyřmi kanály, které mají hodnotu 100, 200, 350 nebo 500 MHz. Verze MSO mají také 16 digitálních kanálů. Je k dispozici paměť až 500Mpoint.

Odběr vzorků, který činí až 10Gsample / s, je založen na vnitřní sadě čipů Phoenix a architektuře UltraVison II, kterou firma před rokem oznámila (viz níže).

Rychlost snímání vln je až 600 000 vln / s, se snímáním, zobrazováním a dekódováním signálu v technologii Rigolových čipů pro nejrychlejší analýzu (dekódování).

Trigger, matematika a funkce zobrazení zahrnují FFT, mask jest, analýzu jitteru a analýzu výkonu a pro sériové sběrnicové systémy existují možnosti dekódování a spouštění.

Jiné vestavěné přístroje zahrnují: voltmetr, počítadlo, totalizátor, protokolový analyzátor a dvoukanálový generátor libovolné funkce.

Mezi funkční (ne-měření) rozhraní patří: USB host, USB zařízení, LAN (LXI), HDMI a USB-GPIB. Podpora myši USB je nabízena.

Aplikace se očekávají ve výzkumu, vývoji, na vysokých školách, ve škole, ve výrobě a kontrole jakosti, v komunikačních, automobilových, leteckých, průmyslových a energetických trzích.

Příslušenství zahrnují aktivní a pasivní sondy, vysokonapěťové sondy a 19palcový rámeček, stejně jako softwarové ovladače pro standardní balíky a jazyky vysoké úrovně a bezplatný operační software Ultrascope.

Záruka je tři roky.

Rigol-Phoenix-chipset-620Phoenix Chipset

Ve Phoenixově čipu jsou tři čipy, kolem kterých je umístěna architektura Ultravision II:

  • Beta Phoenicis, analogový frontový čip s šířkou pásma 4GHz.
  • Ankaa, čip zpracování signálu, podporující 10Gsample / s šířkou pásma až 6GHz.
  • Gamma Phoenicis, čip zesilovače, který bude podporovat 6GHz aktivní diferenciální sondu.

"Za posledních 19 let se firma Rigol prokázala jako inovace v základních a hodnotových segmentech trhu s osciloskopy," uvedl v minulém roce prezident společnosti Rico Wang, "ale se zavedením tohoto nového čipového setu, výzkumu a vývoje bude nyní společnost Rigol schopna přinést svou hodnotovou nabídku více aplikacím zaměřeným na výkon. "